stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Ur mammas gömmor

Kategori: Accessoarer

Här kommer åter i gen ett inlägg som jag förberett innan semestern!
 
Jag behöver egentligen inte gå på loppis. Jag kan bara kolla igenom kartongerna jag har kvar efter min lilla mamma. Där finns en hel del fantastiska saker. Häromdagen hittade jag en stor påse med gamla knappar. Oj vilken nostalgikick jag fick. Många av knapparna i påsen känner jag igen från det jag var barn. Jag minns hur jag lekte, beundrade och sorterade de små konstverken. De blev tydligen aldrig isydda i något plagg. Kanske jag ska ta itu med det?...man kan ju enkelt byta ut trista knappar i sina befintliga plagg. Det gör inget om inte alla knapparna är exakt likadana. Där har jag ett spännande projekt framöver.
 
 
Jag hittade knappar som suttit i mina egna barn- och ungdoms-plagg. De turkosgröna knapparna från den hemstickade koftan flyttar mig rakt ner till fjärde klass, ....skärpspännet från midikappan som mamma sydde till mig förflyttar mig till 1970. 
 
Jag har hällt i alla knapparna i burken /ljuslyktan som jag vann på julklappsspelet. Den kan få stå som en prydnad på min hylla ett tag.
 
 
Hittade också en massa gamla medicinburkar i plåt, där mamsen förvarat nålar och tryckknappar.
 
 
Det jag också fann i lådan var dessa fiffiga saker. Mamma bodde i Los Angeles ett par år, och gick på många "garagesales"...och jag gissar att hon fyndat dessa på någon sådan. 
 
Kolla så smart!!
 
 
Man trär "snygg-knappen" över den vanliga, och fäller ner klämman.
 
 
Klart!
 
 
.....och vad är då detta?
 
 
Jo en scarfklämma. Man öppnar en klämma på baksidan, drar scarf-flikarna igenom ringen och stänger igen klämman!
 
 
Praktiskt och snyggt!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: