stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Fotografiska

Kategori: Kultur

Jag är egentligen på semester, men har förberett en del inlägg, som kommer att pluppa in med ojämna mellanrum.
 
För en tid sedan var jag på Fotografiska och såg Charlotte Gyllenhammars retrospektiva utställning "Natt".
 
 
Jag minns rabaldret, när hon som ung konstnär i början på 90-talet gjorde den omtalade installationen med den döda stympade eken, som fick hänga upp och ner mitt i Drottninggatans vimmel. Diskussionerna gick heta...var det här verkligen konst?
 
 
Efter att ha sett utställningen är jag alldeles omtumlad. Jag har inte hunnit "landa" ännu, för jag fick en hel del att tänka på, Jag tycker hennes vinklar i utställningen är så otroligt intressanta. Hon är några år yngre än jag, men jag såg samma sak som hon gjorde på 70-talets TV-skärm. Sådant som satte spår i en ung människa.
 
Baader Meinhof-ligan, kidnappningen av Paul Getty III, terroristatacken som ledde till morden på de isreliska brottarna under OS i München.....
 
 
 
Om ni har möjlighet,... gå och se utställningen! Jag rekommenderar dock en guidad visning. Vår guide var så bra då han hela tiden frågade oss om våra idéer och känslor för det vi såg och upplevde. Det är inte bara foton i utställningen, utan också rörlig film, videokonst samt skulpturer.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: