stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Broadway

Kategori: Semester

 På eftermiddagen hade vi köpt biljetter till en musikal på Broadway, vilket låg nästgårds från vårt hotell.
 
 
Innan teatern, åt vi var sin typisk New York bamse-pizzaslice, som inköptes på en "minipizzeria". Det var knappt det fanns ståplats, och det strömmade in hungriga New York-bor i en strid ström. Vår kompis Ed hade hittat stället via Trip Advicer. Det låg på bekvämt avstånd från teatern.
 
 
Det här var gott!!! Jag valde spinach & cheese. Den ser inte stor ut på bilden, men den är ett par cm tjock och ca 25 cm lång. Jag blev rejält mätt.
 
 
Vi trängde ihop oss så gott det gick!
 
Sedan gick vi till Marquis Theater för att se musikalen "On your feet", som skildrar Gloria och Emilio Estefans liv "so far".
 
 
Den var gripande men också full av humor och glädje, och förstås härliga sång- och dansnummer och färgglada dräkter.
 
 
Alla hits var förstås med så som "Conga" och "Dont want to leave you now" med flera. Jag visste inte att Gloria Estefan själv skrev låtarna. Hon föddes på Kuba men växte upp i den kubanska delen av Miami, tillsammans med sin syster, sin krigsskadade pappa (Vietnamkriget), en utarbetad besviken mamma, och med en fantastiskt humoristisk och uppmuntrande mormor,  Gloria började tidigt försöka slå sig fram i showbis och träffade där maken Emilio. De hade en idé att inte bara försöka slå i spansktalande kretsar, utan började jobba "crossover," d v s att nå även den amerikanska publiken med latinorytmer, men på engelska. Inga producenter såg potentialen i den idéen, så Gloria och Estefan blev sina egna producenter, och fick därmed satsa sina egna pengar. Glorias och Emilios band hette The Miami Sound Machine. Även lillsyrran var med i bandet till mammans förtret.
 
 
Roligt var att de i musikalen säger att bandet slog igenom i Sverige innan  framgångarna kom i USA. Med låten "Conga" slog de igenom "worldwide". Tydligen var 6000 svenskar tidiga med att köpa plattan. Jag lyssnade lite på bandets låtar innan vi reste. Oj en sådan vacker röst Gloria har, och det är verkligen bra låtar med fina texter. Både ballader och svängigare saker. Det är också kul att se bandets gamla videos från 80-talet. De är så söta i sina 80-talsfrisyrer och kläder. Gloria skadades för ett tjugotal år sedan i en bussolycka och bröt ryggen, och delar av musikalen handlar om hur hon tog sig tillbaka till livet och musiken. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: