stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Artipelag

Kategori: Kultur

Åter igen ett inlägg som jag förberett före min semester!
 
Dagens outfit
 
 
Gul som solen...
 
 
...eftersom jag tyckte att det matchade mitt nya halsband som jag köpte på Stadsmissionen här om veckan. Ett riktigt läckert  "godishalsband"
 
 
Körde också på med lite starkare färger på min make up. 
 
Sedan åkte jag ut till Värmdö, närmare bestämt till Artipelag, en ganska ny konsthall. för att se Lars Wallins utställning Fashion Stories.
 
 
En härligt solig dag med klarblå himmel.
 
 
Jag gick en guidad tur, och vi fick lära oss en hel del om Haute Couture, som är den allra högsta sömnadskonsten, där allt sker för hand av mycket skickliga hantverkare.
 
 
....och vi fick också lära oss lite om Couture, där man också gör helt unika plagg uppsydda för sin bärare...men där lite fusk tillåts här och där, te x vad gäller dekorationer på tyger samt att man även får använda symaskinen.
 
 
....och sedan blev vi informerade lite grann om "Pret a Porter", dvs kläder som sys upp i olika storlekar för att säljas, dvs är inte uppsydda för, eller beställda av någon unik bärare.
 
 
Vi fick lära oss en hel del om skapandeprocessen, t ex hur man använder toiller (provplagg i enklelt tyg där passformen skapas) och hur sedan plagget utformas helt unikt för sin beställare.
 
 
Den här klänningen syddes till nobelfesten och bars av en partiledarinna.
 
 
Vi fick se klänningar uppsydda till fröken Sverige
 
 
 
...och till artister
 
 
Sofia Källgren och Anneli Rydé har båda burit den rosa blåsan med kaninmasken.
 
 
Denna gula bars av Josefin Bornebusch när hon var konferencier för en Elle-gala
 
 
Den här glittriga kavajen och kepsen gjordes för Povel Ramel
 
Den svarta mammaklänningen nere till höger i bild, har burits av bl a Agneta Sjödin. Den vida klänningen i mitten har jag för mig hade burits av Arja Saionmaa. Petra Mede nämndes också.
 
 
Här är ett samarbete som Lars Wallin hade med Svenskt tenn. Så snyggt. Kolla in stövlarna nere till vänster i bild.
 
 
Klänningen i bilden nedan är gjord till musikalen Chikago
 
 
Naturligtvis har Lars Wallin fått beställningar på en radda med vackra bröllopsklänningar
 
 
Så vackra att man blir alldeles stum!
 
 
Guiden pratade också en del om hur kundernas inställning till glitter och glamour har förändrats under decennierna...från less is less till more is more
 
 
 
 
 
 
En så rolig dag!! Jag är helt "såld", och måste nog bege mig dit ytterligare en gång, för att lära mer. Så fantastigt häftigt att få se allt detta på så nära håll. Utställningen är så vacker och inspirerande.
 
 
Vädret var soligt och vackert, och vacker är också naturen runt Artipelag. Jag ska se till att åka hit en vacker solig dag, och även då passa på att vandra i de vackra omgivningarna utefter vattnet,
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: