stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Sista dagen

Kategori: Semester

Jaha, så var det den sista dagen ombord. Den har gått åt till att träna, packa och handla lite taxfree,... och så åt vi lunch i bufférestaurangen!
 
 
Det finns massvis med olika maträtter att välja på, men just idag bjöd man dessutom på en enorm paella.
 
 
...det finns alltid en massa god frukt....
 
 
...och fikabröd
 
 
...så det räcker och blir över...
 
 
...men idag bjöd de oss också på värsta största tårtan...
 
På eftermiddagen så uppträdde på Promenade, en kör, bestående av ett gäng gäster som passat på att träna sång de här veckorna. De sjöng "Up funk"...och gjorde det riktigt bra. Strax därefter dök det upp ett mysko gäng
inlindade i toapapper. Det visade sig vara ett annat gäng gäster som hade tränat dans, och de uppträdde med Michael Jacksons låt "Thriller". Kul!
 
 
De fick en stor publik!
 
 
...sdan blev det en massa linedance för den som ville delta...och det var det många som ville.
 
 
Lite senare kom en liten överraskning. Representanter från de flesta yrkesgrupper kom och tog farväl av oss gäster till sång och musik...och med kaptenen i spetsen!
 
På kvällem åt vi i restaurangen American Icon tillsammans med våra vänner. Oj så sorgligt att vi inte kommer att ses på länge, länge! Snyft
 
 
 
Efter middagen blev det lite dansande...
 
 
...först latinorytmer i Bolero...
 
 
och sedan lite mer poppigt i Music Hall med gulliga Katrina och bandet.
 
I morgon blir det en dag i New York innan det är dags att sätta sig på planet hem till gamla Svedala.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fyndigt!

Kategori: Nya inköp

Det blev ett snabbtaget foto i badrumsspegeln idag! Jag har köpt en hel del fynd på Stadsmissionen, och nu är det dags att börja använda nyförvärven. Här om dagen drog jag igång med att ta på mig det fina "karamellhalsbandet", och idag är det dags för ett annat halsband, nämligen detta i cerice och grönt.
 
 
Halsbandet fick pryda en svart slät polojumper. Matchade med armband och örhängen i rosa, och inte att förglömma en chockrosa välmålad trut! Nedtill bar jag ett par svarta något utsvängda långbrallor. Oj, vad jag gillar det här halsbandet. Blir nog fint till grått och mörkblått också....och  till min nya ljusgröna skjorta från Gina Tricot.

Jamie Oliver ombord

Kategori: Semester

Jamie Oliver har en mysig "italian" restaurang ombord som vi testade. Sååå himla gott. Jag uppskattade mest allt småplocket vi åt som "förrätt".
 
 
Kolla in!....oj så det vattnas i munnen!
 
 
Denna lilla goding smakade helt fantastiskt underbart!
 
 
Här har jag plockat åt mig en massa gott från serverings-"plankan"
 
 
Huvudrätten bestod av ljuvligt grillade lammkotletter och pasta med tryffelsås. Mums!!!
 
 
Allt var helt enkelt utsökt gott!!

En dag ombord!

Kategori: Semester

 Vi seglar vidare mot New York.
 
Vi besökte sportcourten och spelade lite pingis m m.
 
 
....en ganska jämn match!
 
 
Varannan dag kan man åka rullskridskor här, och varannan dag körs det "bumper cars" (radiobilar)
 
 
Taggade damer!
 
 
Jag testar "Flow rider"men utan vatten!....
 
 
....men när väl vattnet sattes på, så ville jag inte vara med längre (haha)
 
....och så kollade vi runt lite på fartyget...
 
Här finns en liten hörna att koppla av i. Vill man verkligen vara ifred, kryper man in i den lilla "hyddan"
 
 
Two 70:s är en area där man både kan äta lunch och mysa på dagen,och sedan festa och dansa på kvällen.
 
 
Hänggunga av stort mysformat med fantastisk havsutsikt.
 
 
Fler fåtöljer att sitta i och njuta av havsutsikt.
 
 
Dansgolv/biograf...en kväll visades en match på Tv-skärmarna, och då var det fullsmockat härinne. (American football)
 
Ytterligare ett poolområde ombord. Det ligger under tak. det märks att det fortfarande är varmt utomhus. I morgon  när vi nått mer norrut börjar nog kylan göra sig påmind, och då blir det trångt härinne. Som jag visade finns det också ytterligare ett bad under tak, men det är för vuxna d v s barnfritt.
 
 
 
 

Inside information

Kategori: Semester

Jag kan inte låta bli att visa lite fler interiörer från båten! Den är så läckert inredd!
 
Här är en bild från "huvudstråket" som kallas "The promenade"...här händer det alltid nå´t.
 
 
 
Schnyggt!
 
 
Här är det en konstauktion på gång!
 
 
"Promenaden" sedd från ovan
 
 
Bionic Bar är en lite annorlunda bar. Kolla in damen ovan, som kommer gåendes med bestämda steg. Hon är på väg mot bordet där det finns en liten dator, och där hon kan beställa sig en drink!
 
 
Här ser två "bartenders" som jobbar i baren....ja det är alltså robotar som sköter ruljansen. Den lilla damens drink  är klar och rullas fram till henne på bandet. Det är riktigt kul att se robotarna hämta de olika dryckerna i taket ovanför och sedan skvalpa ihop den beställda drinken. De är rätt duktiga på att spilla och blaska! Vi fick veta att robotarna tydligen är tillverkade av ett svenskt bolag.
 
 
Här ser vi entrén till restaurangen "Wonderland"
 
 
...och den är inspirerad av boken "Alice i underlandet"
 
 
Så coolt!
 
 
 
 

Artipelag

Kategori: Kultur

Åter igen ett inlägg som jag förberett före min semester!
 
Dagens outfit
 
 
Gul som solen...
 
 
...eftersom jag tyckte att det matchade mitt nya halsband som jag köpte på Stadsmissionen här om veckan. Ett riktigt läckert  "godishalsband"
 
 
Körde också på med lite starkare färger på min make up. 
 
Sedan åkte jag ut till Värmdö, närmare bestämt till Artipelag, en ganska ny konsthall. för att se Lars Wallins utställning Fashion Stories.
 
 
En härligt solig dag med klarblå himmel.
 
 
Jag gick en guidad tur, och vi fick lära oss en hel del om Haute Couture, som är den allra högsta sömnadskonsten, där allt sker för hand av mycket skickliga hantverkare.
 
 
....och vi fick också lära oss lite om Couture, där man också gör helt unika plagg uppsydda för sin bärare...men där lite fusk tillåts här och där, te x vad gäller dekorationer på tyger samt att man även får använda symaskinen.
 
 
....och sedan blev vi informerade lite grann om "Pret a Porter", dvs kläder som sys upp i olika storlekar för att säljas, dvs är inte uppsydda för, eller beställda av någon unik bärare.
 
 
Vi fick lära oss en hel del om skapandeprocessen, t ex hur man använder toiller (provplagg i enklelt tyg där passformen skapas) och hur sedan plagget utformas helt unikt för sin beställare.
 
 
Den här klänningen syddes till nobelfesten och bars av en partiledarinna.
 
 
Vi fick se klänningar uppsydda till fröken Sverige
 
 
 
...och till artister
 
 
Sofia Källgren och Anneli Rydé har båda burit den rosa blåsan med kaninmasken.
 
 
Denna gula bars av Josefin Bornebusch när hon var konferencier för en Elle-gala
 
 
Den här glittriga kavajen och kepsen gjordes för Povel Ramel
 
Den svarta mammaklänningen nere till höger i bild, har burits av bl a Agneta Sjödin. Den vida klänningen i mitten har jag för mig hade burits av Arja Saionmaa. Petra Mede nämndes också.
 
 
Här är ett samarbete som Lars Wallin hade med Svenskt tenn. Så snyggt. Kolla in stövlarna nere till vänster i bild.
 
 
Klänningen i bilden nedan är gjord till musikalen Chikago
 
 
Naturligtvis har Lars Wallin fått beställningar på en radda med vackra bröllopsklänningar
 
 
Så vackra att man blir alldeles stum!
 
 
Guiden pratade också en del om hur kundernas inställning till glitter och glamour har förändrats under decennierna...från less is less till more is more
 
 
 
 
 
 
En så rolig dag!! Jag är helt "såld", och måste nog bege mig dit ytterligare en gång, för att lära mer. Så fantastigt häftigt att få se allt detta på så nära håll. Utställningen är så vacker och inspirerande.
 
 
Vädret var soligt och vackert, och vacker är också naturen runt Artipelag. Jag ska se till att åka hit en vacker solig dag, och även då passa på att vandra i de vackra omgivningarna utefter vattnet,
 
 

Mot N Y

Kategori: Semester

 Så var det dags att börja seglatsen tillbaks mot New York. På förmiddagen tog vi det väldigt lugnt med en lång frukost, lite träning och sedan sol och bad innan det var dags för en lunch i matsalen.
 
Dagens!
 
 
Här används den röda festkjolen till vardags med en vit fräsch lite längre blus, och röda smycken.
 
På eftermiddagen visades en show från West End i London. Det var musikalen "We will rock you", som bygger på Queens musik. Det var kul, eftersom vi inte hade sett den tidigare. Otroligt duktiga performers på alla sätt och vis, och så väldig bra musik! Själva handlingen var väl lite barnslig, men ändå skojig. Vi hade kul!
 
 
Planeten Jorden år 2304 har blivit totalt kommersiellt anpassad och styrs av Killer Queen. Hon låter sin kommendant Khasoggi med mannar se till att alla människor tänker samma tankar, klär sig likadant och lyssnar på samma musik som kan laddas ner. Livemusiken är sedan länge förbjuden och glömd. Man lever i en "lycklig" gaga-värld.
 
 
Men det finns motstånd. Ett gäng bohemer med hippien Pop som ledare, försöker göra uppror och ta tillbaka rocken och livemusiken.
 
 
 
Outsidern Gallilei Figaro lever i samhällets utkant. Han känner att han är ämnat för något stort, och han hör hela tiden olika rockklassiker i huvudet. Han stöter på en likasinnad, den tuffa tjejen Scaramouche. 
 
 
Gallileo Figaro och Scaramouche råkar träffa på hippien Pop som tar dem med till bohemegänget. Pop introducerar dem till livemusiken genom att med en gammal VHS-kasett, visa dem lite av videon "Bohemian Rapsodi".
 
 
Tillsammans med boheme-gänget bestämmer sig Gallileo Figaro och Scaramouche, att ta sig till resterna av Wembley stadium, eftersom de vet att Queen gjorde sin sista konsert där. Kanske kan man hitta något som ger klarhet om den gamla tiden då rockmusiken levde och spelades live.
 
 
De hittar en gammal el-gitarr bland ruinerna.
 
Killer Queen med anhang slår till mot hippie-gänget, tar dem till fånga och börjar med hjärntvättningen.
Gallileo Figaro och Scaramouche lyckas fly.
 
Till slut lyckas man trots allt göra uppror mot Killer Queen....jaja storyn är verkligen inte solklar!...men strunt samma. Behållningen var toppen. Så rolig och med bra musik, dans och sång, och fantastiska scenerier och kostymer.
 
 
 
 
Publiken var verkligen i extas på slutet och vi fick sjunga med i några rockiga Queenlåtar.
 
 På kvällen var det åter igen "Formal night" med lite snyggare klädsel. Jag valde min volangkjol från Ribkoff och en svart top från Esprit, samt glammiga smycken och glittrigt skärp. Använde locktången för att fixa lite festliga lockar.
 
 
Ber om ursäkt för dålig bild!
 
Vi åt gott i restaurangen American icon. Hummer och tournedos. Mums! Sedan blev det förstås dans natten lång.
 
 
3 snygga herrar...
 
 
 ...och två snygga damer.
 

Konst som berör

Kategori: Kultur

Idag var det dags för lite kultur igen. Tillsammans med kollegor var jag på Färgfabriken och tittade på årets stipendiat, Anna Camner.  Otroligt skickligt och vackert, med inslag av det osköna....som trots lite äckelkänslor ändå är såå vackert.. Jag köpte programmet och har suttit och njutit av bilderna. Rekommenderas varmt!
 
 
Målningen på katalogens förstasida föreställer plastpåsar, och tittar man noga ser man smutsiga fingeravtryck, samt lite spår av mögel. Det osköna har blivit vackert! Mycket spännande och talangfullt.
 
 
I dag blev det en alldeles ny blus som jag köpte häromveckan på Gina Tricot. Jag gillar trumpetärmarna!
 
 
Till det blev de mina korta finbyxor från Turnover och den nästan nya bomberjackan från St Tropez.
 
 
Piffar upp det beiga med ett riktigt lysande rött läppstift! (Max Factors Ruby Tuesday nr 715)
 
 
Det lilla hängsmycket i ben, eller möjligen renhorn, med en tunn flätad läderrem, kommer från mammas smyckeskrin. Det lilla glashjärtat i leopardmönster, har jag fått av maken. 
 
Obs det här inlägget förberedddes före min semester, som jag är på just nu!

St Kitts och 50- och 60-talsparty

Kategori: Semester

 Sista anhalten blev St Kitts och staden Basseterre.
 
 
Kuperat och grönt i många fina nyanser.
 
 
 
Färgglada hus som på alla öar
 
 
 Det här huset ser ut som svenska flaggan (haha)
 
 
 Kristallklart vatten.
 
 
Lite shopping blev det...tre halsband för tillsammans 10 dollar.
 
 
Vi stannade bara någon timme i land. Vi tog det lugnt på fartyget i stället. Efter lunchen, så blev det fika i Diamond club.
 
 
Nancy är nog den mest chokladälskande väninna jag har.....trots det är hon liten och nätt.
 
 
Snyggt även i Diamond Club, precis som det verkar vara överallt ombord.
 
 På kvällen var det "Fifties and sixties-party", och jag hade, som tur var,  med mig min "50-talsblåsa"
 
 
En riktigt kul kväll med bra dansmusik.
 
 
 ...den här klänningen "svänger det om" i dansen! Det anordnades en twist-tävling, som vi faktiskt vann! (haha) Det var publiken som fick rösta, så det kändes kul!
 
 
 
 
 

Dagens köp

Kategori: Nya inköp

Jag är på semester för närvarande, så det här inlägget förberedde jag innan resan!
 
Idag har jag varit på shoppingtur igen! Hm! Det har blivit en hel del nytt på sista tiden!
 
 
 I dagens outfit finns dock inget nytt. Blusen från HM har många år på nacken, precis som strumporna från Indiska. Kjolen är 2 år och skärpet köpte jag i Palma för ca 1 år sedan!
 
 
Det blev blått, svart och guld.
 
 
Ganska snyggt om jag får säga det själv.
 
 
Den här svarta jackan är inte så gammal för den köpte jag till 70 % rabatt på efterrean i januari.
 
 
Här kommer dagens första fynd. En snygg vippkjol av märket Newhouse som jag köpte för 85 kronor på Stadsmissionen. Välsydd och fodrad.
 
 
Lite taupe/gammelrosa i färgen
 
 
På samma ställe fyndade jag detta pigga och karamelliga halsband för 40 kr, Me like!!
 
 
Jag kunde inte låta bli att köpa detta lilla Eiffeltorn i metall. Det är ca 6 cm högt. Vi hade ett exakt likadant i mitt barndomshem, en gåva från faster som hade varit i Paris på 50-talet. Numera görs det ju i plast.
Jag tyckte det var kul att ställa det lilla tornet framför en bild av New York, som jag snott ur en bankbroschyr. 
 
 
Jag använder linnen i stort sett dagligen, och behövde investera i några nya. Eftersom det var "köp 3 och betala för 2" på Flash så köpte jag 6 stycken. 2 vita, 1 svart, 1marin, 1grönt och 1 korall.
 

Silent dancing

Kategori: Semester

I kväll fanns ett evanemang ombord som var väldigt kul!, ...egentligen mer att titta på än att delta i (tror jag)!
Det handlade om så kallad "silent dancing"
 
 
De som deltar har hörlurar med sin egna valda musik....och så dansar de hej vilt till det.....och sjunger!!!
Det roliga är att vi åskådare hör ju ingen musik...vi bara ser deras i förhållande tillvarandra, osynkade dans, samt att vi hör deras hesa skriksång! 
 
 
Jag skrattade så tårarna rann!
 
 

Barbados

Kategori: Semester

 På Barbados hade vi en helt fantastiskt härlig dag. Vi har varit på ön många gånger och i år är det tredje gången som vi har vi hyrt in oss på en katamaran.. Vi seglade och snorklade, badade med sköldpaddor och spanade på färgglada fiskar som tumlar runt i gamla båtvrak på havsbottnen.
 
 
Här vankas det kaffe med varm sockerkaka!
 
 
 
Upp med seglen!
 
Vi var 12 personer ombord förutom besättningen. Hur mysigt och avspänt som helst.
 
 
Vi stannade och snorklade på två olika ställen.
 
 
Först på en plats där jättesköldpaddorna trivs. (De blir matade)
 
 
Här snorklar Barb och jag! Vattnet är kristallklart!
 
 
Sötnos! vi klappade den på skalet!
 
 
Här snorklade vi vid ett av skeppsvraken. och fick se massvis med färgglada firrar.
 
 
 Efter snorklingarna var det dags för lunchbuffé. Kött, kyckling och olika sallader.....och en massa rompunch, dvs juice blandad med lite rom och campari (tror jag) på toppen och lite riven muskot. Låter konstigt, men är väldigt gott och läskande
 
 
 
 
Läskande rom-punch
 
Kaptenen håller koll!
 
 
Badstränder så långt man ser!
 
 
Vårt kuttersmycke Barbara!
 
 
 
Här simmade vi in till stranden och myste ett tag, innan vi började seglatsen "hemåt". en underbar dag!.
 
Väl hemma på båten blev det förstås dusch och lite fix, och så här blev kvällens outfit!
 
 
Svart glittrig top och svarta bootcut-brallor samtfina nya bomberjackan.Slängde ockå på ett glittrigt bälte för att piffa till det hela.
 

Klänning på byxa?

Kategori: Modebildsinspiration

Jag är fortfarande på semester, så det här inlägget förbereddes innan jag for hemifrån!
 
Idag har jag låtit mig inspireras av H&M:s skyltning, där man matchat en blommig klänning med jeans och skinnjacka!
 
 
Jag har sparat en härlig klänning ur mammas garderob. Hon köpte den på en fin butik i Paris i slutet av 80-talet. En färglad sak med tygmönster i den marina stilen som var så hett då. Kvaliteten i klänningen är underbar, både i tyget och sömnaden....men modellen är ju helt hopplöst omodern!....trodde jag!....om man inte piffar till stylingen på ett modernt sätt :-D.
 
 
Här blev det en bas med en svart polo och svarta finbyxor.
 
 
På med den färgglada härliga klänningen och mina röda stövletter
 
 
 ....och så en liten figursydd svart jacka. I öronen blev det stora guldörhängen...precis som då det begav sig. 
Mysigt att äntligen få bära den "svängiga" klänningen
 

Martinique

Kategori: Semester

 Idag blev det ett stopp på den franska ön Martinique, och vi lade till i staden Fort de France.
 
 
Vi tog en tur runt ön med taxi. Vi besökte Sacre Coeur, ...ja en mindre kopia då, av den stora vita kyrkan uppe på Montmartre i Paris.
 
 
Man får intrycket att kyrkan liksom ligger mitt på en parkering...men det är faktiskt väldigt grönt och lummigt runt om.
 
 
 Sedan besökte vi en sockerrörsplantage med tillhörande rom-destilleri. 
 
 
 Gården är familjeägd sedan generationer.
 
 
 Här ser vi en liten del av familjens gård och gods.
 

Ur mammas gömmor

Kategori: Accessoarer

Här kommer åter i gen ett inlägg som jag förberett innan semestern!
 
Jag behöver egentligen inte gå på loppis. Jag kan bara kolla igenom kartongerna jag har kvar efter min lilla mamma. Där finns en hel del fantastiska saker. Häromdagen hittade jag en stor påse med gamla knappar. Oj vilken nostalgikick jag fick. Många av knapparna i påsen känner jag igen från det jag var barn. Jag minns hur jag lekte, beundrade och sorterade de små konstverken. De blev tydligen aldrig isydda i något plagg. Kanske jag ska ta itu med det?...man kan ju enkelt byta ut trista knappar i sina befintliga plagg. Det gör inget om inte alla knapparna är exakt likadana. Där har jag ett spännande projekt framöver.
 
 
Jag hittade knappar som suttit i mina egna barn- och ungdoms-plagg. De turkosgröna knapparna från den hemstickade koftan flyttar mig rakt ner till fjärde klass, ....skärpspännet från midikappan som mamma sydde till mig förflyttar mig till 1970. 
 
Jag har hällt i alla knapparna i burken /ljuslyktan som jag vann på julklappsspelet. Den kan få stå som en prydnad på min hylla ett tag.
 
 
Hittade också en massa gamla medicinburkar i plåt, där mamsen förvarat nålar och tryckknappar.
 
 
Det jag också fann i lådan var dessa fiffiga saker. Mamma bodde i Los Angeles ett par år, och gick på många "garagesales"...och jag gissar att hon fyndat dessa på någon sådan. 
 
Kolla så smart!!
 
 
Man trär "snygg-knappen" över den vanliga, och fäller ner klämman.
 
 
Klart!
 
 
.....och vad är då detta?
 
 
Jo en scarfklämma. Man öppnar en klämma på baksidan, drar scarf-flikarna igenom ringen och stänger igen klämman!
 
 
Praktiskt och snyggt!
 
 

Antigua

Kategori: Semester

 I dag har vi kommit till Antigua och staden St John. Här har vi varit ganska många gånger och det finns härliga beacher och resorter att besöka...men idag valde vi  att bara strosa runt i stan ett tag, och sedan gå tillbaka till båten och relaxa.
 
 
Det här är min favvo-butik, där de säljer så fina smycken gjorda av snäckskal och silver....men de är ack så dyra. Det blev inget köp i år heller. 
 
 
Jag älskar den lilla rockan i silver!
 
 
 
Pittoreska shoppingmiljöer
 
 
 
 
 
 
 
 

Intense fuchia

Kategori: Färg

Jag var ju tvungen att också låta det tredje läppstiftet få vara med i bloggen och visa upp sig. Man vill ju inte ha ett förnärmat läppstift i sminkväskan (haha). Idag är det dags för ett riktigt rosa stift. det kommer från Loreal och heter Intense fuchia (nr 288)
 
 
Till det knallrosa läppstiftet valde jag min allra mest rosa top!
 
 
...och allra mest rosa armband och örhängen...
 
 
 
....matchat med marinblåa jeans från Levis....
 
 
...och en marinblå liten kofta...
 
 
Slutklämmen blir en av mina favoritscarves som matchar perfekt i färgerna. Nu ska jag passa på att ta en promenad i det soliga vädret. Kanske en kaffe på något café? 
 
PS Jag är på semester med det här inlägget förberedde jag innan vi åkte iväg!

St Maarten

Kategori: Semester

Nu kommer vi att besöka nya öar ytterligare fem dagar framåt. Idag har vi ankrat upp i staden Philipsburg på ön St Maarten. Ön är delad mellan två länder, Holland och Frankrike!
 
 
Idag blir det min fina sommarklänning i trikå, från Indiska. Jag tycker den blev snyggare med ett resårskärp!
 
 
En mycket vacker ö! Rakt fram ser vi stan, som förutom en massa affärer och restauranger, även har hotell och en lång fin sandstrand. Vi tog en båt in till stan, eftersom det var i varmaste laget att promenera.
 
 
Först lite shopping....
 
 
Sedan lunch på vårt favoritställe Saveurs de France, som ligger på Old Street. Här ser ni min kycklingsallad med avokado och chevreost. Mums! Det är ett kul ställe eftersom det samtidigt är en affär som säljer franska matvaror m m. Man sitter alltså mitt bland butikshyllorna.
 
 
....om man inte sitter utomhus förstås!
 
 
 
Sedan hälsade vi på Mike och lilla vovven Versaci . Mike och hans fru driver en liten men fin juvelshop. Vi har köpt lite saker av dem tidigare, men i år blev det inget.
 
 
...sedan iväg till den härliga badstranden som ligger mitt i stan...
 
 
Det här blev kvällens outfit
 
 
Min nya glittriga top och kjol från Åhlens och ett gammalt halsband från Glitter, som jag hade i gömmorna...jag tycker det blev snyggt att halsbandet ser ut att vara en detalj på topen...nästan som en pärlkrage.
 
 
 På kvällen dansade vi bl a på Two 70 :s, där det bjöds på cool karibisk musik. Här dansas det linedance. Stället har stora vridbara skärmar där det projiceras allt möjligt kul. Just ikväll var det passande filmsekvenser från olika Karibiska öar.

San Juan

Kategori: Semester

På eftermiddagen den tredje dagen ombord, kom vi fram till den första karibiska ön, Puerto Rico och staden San Juan!
 
 
Vi stod uppe på däck och tittade på inseglatsen och tilläggningen vid vår kajplats. Spännande!
 
 
Här ser man också "track"-banan där jag tar mina power-walks!
 
 
Mellan vems ben?......
 
 
.....Polarn Giraffens!
 
 
Det här gammeldags skeppet låg i hamnen. 
 
 
Hela San Juan är fullt av riktigt färgglada hus! Här är ett exempel.
 
 
...mysiga gator med caféer och små butiker.
 
 
Drinken Pina Colada skapades här på Restaurang Barrachina år 1963...så dit var vi förstås tvungna att gå för att dricka var sin sådan!
 
 
Galet gott!
 
 
Båten låg kvar i land tills en bit in på natten, men vi gick tillbaka innan det blev mörkt.
 
 
Kvällens outfit blev ljusa byxor från Andiata (som jag måste lägga upp lite till), kavajen från H&M, top inköpt på Malta och smyckena från Snö! 

Dag två till havs

Kategori: Semester

 
Nu börjar det bli varmt och skönt i luften!
 
 
 Här är utomhuspoolen. I bakgrunden längre bort är barnens bassänger.
 
 
Jaha ja...här kommer det ut en buss rakt genom båtväggen!....många kul detaljer finns det!
 
 
Jag har gått in under tak...solen är stark och jag är lättbränd!
 
Det här blev kvällens outfit!
 
 
Min blommiga kjol med min svarta festkjol som underkjol. En vit volangtop och svart resårskärp.
.
 
I dag blir det middag i buffe-retaurangen som omväxling.
 
Sen blir det dansa av!
 
 
Här i "Boleros" kör Ed och Barb en rumba! De är riktigt duktiga!

Något vitt

Kategori: Färg

Som jag berättade i förra inlägget, så var jag härom veckan på Fotografiska muséet. Det var trevligt på fler sätt, då jag träffade några arbetskompisar som jag inte sett på länge.
 
 
Dagens tema var vitt....och jag startade med att plocka fram både ett vitt linne och en vit T-shirt med svart tryck. T-shirten inköptes på en rea för säkert 5 år sedan och är använd max en gång! Jag har inte känt mig bekväm med texten "Guess" på bröstet"...Guess vadå?? Men tillsammans med en liten svart blank bomberjacka med paljetter på ärmarna, så blev det faktiskt rätt coolt!
 
 
Svarta smala jeans och mina nyaste stövletter.
 
 
När jag lämnade muséet, så knäppte jag en fin bild på en glittrande stad!
 
PS Jag köpte några fina vykort på muséet. Jag funderar på att ha dem på skrivbordet ett tag. Det finns så mycket fint i deras butik. Böcker, kort, affischer och en massa annat!
 
 
De två korten till vänster är nytryck från foton tagna 1969 och 1970 då de var publicerade i Vogue. Det högra kortet med den upp och nedvända kvinnan, är en av Charlotte Gyllenhammars skulpturer och heter Night Descend.

Fotografiska

Kategori: Kultur

Jag är egentligen på semester, men har förberett en del inlägg, som kommer att pluppa in med ojämna mellanrum.
 
För en tid sedan var jag på Fotografiska och såg Charlotte Gyllenhammars retrospektiva utställning "Natt".
 
 
Jag minns rabaldret, när hon som ung konstnär i början på 90-talet gjorde den omtalade installationen med den döda stympade eken, som fick hänga upp och ner mitt i Drottninggatans vimmel. Diskussionerna gick heta...var det här verkligen konst?
 
 
Efter att ha sett utställningen är jag alldeles omtumlad. Jag har inte hunnit "landa" ännu, för jag fick en hel del att tänka på, Jag tycker hennes vinklar i utställningen är så otroligt intressanta. Hon är några år yngre än jag, men jag såg samma sak som hon gjorde på 70-talets TV-skärm. Sådant som satte spår i en ung människa.
 
Baader Meinhof-ligan, kidnappningen av Paul Getty III, terroristatacken som ledde till morden på de isreliska brottarna under OS i München.....
 
 
 
Om ni har möjlighet,... gå och se utställningen! Jag rekommenderar dock en guidad visning. Vår guide var så bra då han hela tiden frågade oss om våra idéer och känslor för det vi såg och upplevde. Det är inte bara foton i utställningen, utan också rörlig film, videokonst samt skulpturer.

Till havs, till havs!

Kategori: Semester

Nu kommer vi att vara till havs i tre dagar innan vi är framme i Puerto Rico som är den första karibiska ö vi ska besöka. Ännu är det lite kyligt utomhus, men det blir säkert varmare redan i morgon, så man kan sola och bada på däck. Efter dagens frukost gick maken till gymmet.
 
 
Det är enormt stort!
 
 
Här sitter han och kämpar! Han är en enveten "gymmare" både hemma och på semestrar. Jag gillar mer att ta power-walks. Jag traskade runt på båtens "track" utomhus i ca 45 minuter, samtidigt som jag lyssnade på en intressant pod som jag hade laddat ner. Blir man trött så finns det en massa upplyftande ord att läsa på relingen med jämna mellanrum...t e x
 
 
eller....
 
 
Efter duschen blev det lunch i matsalen med våra vänner.
 
 
Jag valde chop chop-sallad. Man pekar på en massa gott man vill ha i sin sallad inklusive dressing. Sedan hackas salladen med en Pizzaroller. Efter det får man garnera sin sallad med tex lufttorkad skinka, bär, nötter och ost.
 
 
Gott gott!
 
Efter lunchen gick vi på upptäcksfärd så vi fick koll på lite grann av vad som finns ombord.
 
Vad sägs om denna "kula"...Nordic Star, som man får åka upp i luften med och spana ut över hav och land!
 
 
Var så god och kliv på!
 
 
....och så bär det iväg rakt upp i himlen! Yeahhh!
 
 
Varför inte testa att flyga i denna cylinder! Ser kul ut! Roligt även att bara titta på!... "flygarnas" kinder fladdrar hejvilt i deras ansikten av den kraftiga luftstrålen. (haha)
 
 
 Eller kanske ska vi se någon show i den fina teatern ombord.
 
Vi hittade spa-avdelningen för vuxna, där vi sjönk ner i var sin liggfåtölj och slumrade till ett tag. Så himla fint, lugnt och skönt ställe att relaxa i!
 
 
 
 
 
 
Ikväll är det "Formal night" och folk klär sig lite flottare. Jag ska se ut så här!  
 
 
Min blå byxdress i silkesjersey från Michael Kors samt en vit blazer och guldskärp från H&M. Smycken från Snö of Sweden och svarta lackpumps från Gabor. Väskan kommer från River Island. Först blir det god mat, och sedan dans kvällen lång.
 
 
 
 
 
 
 

Ombord!

Kategori: Semester

Då vi var tidigt ute på förmiddagen, så gick det snabbt att checka in och få gå ombord på fartyget. Fartyget är nästan nytt så allt är så fint och fräscht.
 
 
När vi startade från Bayonne i New Jersey, så seglade vi förbi Frihetsgudinnan, med Manhattans skyline i bakgrunden. Mäktigt!
 
 
Efter någon timme (då vi passade på att käka lunch) så fick vi ta vår fina hytt i besittning!
 
 
Liten soffhörna och en av garderoberna till höger, och byrå, TV, kylskåp och toalettbord till vänster.
 
 
Städning två gånger om dagen, vare sig det behövs eller ej!
 
 
Här har jag gjort mig i ordning för första kvällens middag. Efter det blir det dans! Tjohoo!! Alla vi sex som åker tillsammans gillar att dansa kvällen lång!
 
 
Vad tycks om mina tuffa strumpor med röd söm bak! 
 

Mot fartyget!

Kategori: Semester

 
Här är en bild från vårt rymliga hotellrum. Här är vi precis färdigpackade och klara att checka ut från hotellet, för att grabba en taxi som ska ta oss till hamnen i Bayonne New Jersey där fartyget väntar. Vi seglar iväg mot Karibien på torsdag eftermiddag. (Ja...mina inslag kommer förstås lite i efterskott!).
 
Här har jag på mig mina svarta smala byxor från Tiger och en top med asiatiskt motiv från KappAhl. Mina nya kängor från Rieker har funkat toppen hittills. Inga skavsår!
 
 
 

Middag på Tony´s

Kategori: Semester

 På kvällen bokade vi bord på den populära italienska retaurangen "Tony´s", som ligger granne med vårt hotell. 
Fullsatt på en onsdagkväll och en galet hög ljudnivå. Många verkar komma direkt efter jobbet och inta sin middag här.
 
Mysigt och gemytligt med klassiskt rödvit-rutiga dukar och rustika möbler.
 
 
Tony´s har ett familysize-koncept och serverar alltså stora portioner som ska räcka till flera. Man beställer därför in några olika varianter och delar på portionerna. Här har vi fått in en sallad och ett fat med såååå goda stora räkor i en fantastisk sås. Gott bröd därtill!
 
 
Här har vi fått in ytterligare två supergoda rätter, nämligen grillat kött med potatis och en kalvrätt. med en massa parmesanost. Oj så mätta vi blev!
 
 
 
 

Broadway

Kategori: Semester

 På eftermiddagen hade vi köpt biljetter till en musikal på Broadway, vilket låg nästgårds från vårt hotell.
 
 
Innan teatern, åt vi var sin typisk New York bamse-pizzaslice, som inköptes på en "minipizzeria". Det var knappt det fanns ståplats, och det strömmade in hungriga New York-bor i en strid ström. Vår kompis Ed hade hittat stället via Trip Advicer. Det låg på bekvämt avstånd från teatern.
 
 
Det här var gott!!! Jag valde spinach & cheese. Den ser inte stor ut på bilden, men den är ett par cm tjock och ca 25 cm lång. Jag blev rejält mätt.
 
 
Vi trängde ihop oss så gott det gick!
 
Sedan gick vi till Marquis Theater för att se musikalen "On your feet", som skildrar Gloria och Emilio Estefans liv "so far".
 
 
Den var gripande men också full av humor och glädje, och förstås härliga sång- och dansnummer och färgglada dräkter.
 
 
Alla hits var förstås med så som "Conga" och "Dont want to leave you now" med flera. Jag visste inte att Gloria Estefan själv skrev låtarna. Hon föddes på Kuba men växte upp i den kubanska delen av Miami, tillsammans med sin syster, sin krigsskadade pappa (Vietnamkriget), en utarbetad besviken mamma, och med en fantastiskt humoristisk och uppmuntrande mormor,  Gloria började tidigt försöka slå sig fram i showbis och träffade där maken Emilio. De hade en idé att inte bara försöka slå i spansktalande kretsar, utan började jobba "crossover," d v s att nå även den amerikanska publiken med latinorytmer, men på engelska. Inga producenter såg potentialen i den idéen, så Gloria och Estefan blev sina egna producenter, och fick därmed satsa sina egna pengar. Glorias och Emilios band hette The Miami Sound Machine. Även lillsyrran var med i bandet till mammans förtret.
 
 
Roligt var att de i musikalen säger att bandet slog igenom i Sverige innan  framgångarna kom i USA. Med låten "Conga" slog de igenom "worldwide". Tydligen var 6000 svenskar tidiga med att köpa plattan. Jag lyssnade lite på bandets låtar innan vi reste. Oj en sådan vacker röst Gloria har, och det är verkligen bra låtar med fina texter. Både ballader och svängigare saker. Det är också kul att se bandets gamla videos från 80-talet. De är så söta i sina 80-talsfrisyrer och kläder. Gloria skadades för ett tjugotal år sedan i en bussolycka och bröt ryggen, och delar av musikalen handlar om hur hon tog sig tillbaka till livet och musiken. 
 

New York, New York!

Kategori: Semester

Efter en god hotellfrukost med "extra allt", så bar det iväg ut "på stan" i ett soligt härligt New York! Time Square är ju helt galet. Det blinkar och flashar enorma reklamskyltar precis överallt. Allt handlar om "business".....men visst är det läckert, när man bara vistas här ett kort tag som turist. Om jag bodde här permanent, skulle jag bli cracy! Nu är det ju ingen större risk att vi skulle ha råd att bo här! (haha).
 
 
Alltid fullt med gula taxibilar!
 
 
Money talks!
 
 
Vi såg inte till "Naked cowboy" denna gång! En kille i endast kalsonger, cowboyhatt och boots, hur kallt det än är. När vi var här för två år sedan var det 10 minusgrader och han traskade omkring i stort sett naken. Allt för att tjäna pengar förstås!
 
 
Här är det riktigt mysig i solen!
 
 
Chokladföretaget Herseys flaggskepp. Därinne luktade det choklad i hela butiken, och man fick små goda smakprover. Våra vänner från Pennsylvania berättade att Herseys fabrik ligger alldeles i närheten av deras hem. (Det betyder väl ett antal mil med USA-mått mätt! ) och våra vänner känner sig stolta över att att skaparen/ägaren, som med tiden blev väldigt rik, använde mycket av pengarna för att göra gott i samhället. 
 
 
Vi svenskar blev stolta när vi såg H&M skylten i toppen på denna höga byggnad, mitt på Time Square, där H&M har en stor fin butik i bottenplanet.
 
 

Känns rätt med rött!

Kategori: Färg

 
Här står jag och känner mig så nöjd med mina nya läppstiftsfärger. Idag har jag provat "Ruby Tuesday" (fast det är torsdag haha) nr 715 från Max Factor.
 
 
Självklart fick läppstiftsfärgen sätta tonen för dagens klädval. Fram plockades en av de färgstarkaste toparna som finns i byrålådan. Matchades med svart. Här försöker jag lysa ikapp med tulpanerna (haha)!
 
 
Jag gillar verkligen min snygga kjol från Steilmann som jag köpte på Stadsmissionen för 40 kronor. Kjolen har ingen egentlig linning, så det kändes snyggast att också ta på ett brett svart skärp.
 
PS  Jag är på semester så det här inlägget har jag förberett innan jag åkte ! :-D

Hotellet

Kategori: Semester

Jag måste bara visa lite interiörbilder från vårt hotell Casablanca som ligger vid Time Square i New York. Inredarna har gått "all in" för att vi hotellgäster ska känna oss som "rekvisita" i filmen med samma namn. Rottingmöbler, fläktar, stora växter, djurstatyer mm...ja det finns förstås också ett piano och en pianist som kommer och spelar "old goodies" på fredagkvällar. Det framgår dock inte om han heter "Sam" som i filmen (!) 
 
 
 
 
 
....och vad har man valt för skärmbild på lånedatorn?
 
 
 Såklart Humpfrey och Ingrid.....eller som de heter i filmen...Rick och Ilsa.

Anlänt!

Kategori: Semester

Flygresan gick riktigt bra. Jag passade på att titta på en film, "Bridget Jones´s baby"...så då "försvann" ett par timmar av bara farten. Ingen höjdarfilm precis. Sedan bev det lite käk som alltid är trevligt att pyssla med en stund! Jag hade också med mig nyaste numret av Damernas Värld att gotta mig åt. Någon timmes sömn blev det också, med lite nackont på köpet.
 
Väl framme i New York tog vi flygbussen in till Time Square, där vårt hotell ligger. Hotellet Casablanca (inspirerat av filmen med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart) har vi bott på tidigare. Supercharmigt med mycket trevlig personal. Vi hade turen att bli uppgraderade till ett större rum!
 
Titta så fint!
 
 
Det framgår inte av bilden hur bred sängen verkligen är. Vi hade ledigt fått plats tre personer i den. (haha)
 
 
På den lilla svarta handduken i hyllan står det med sirliga bokstäver "Makeup". Fiffigt!
 
 
Konstigt nog är det alltid mysigt att kolla igenom hotellets "produkter".
 
 
Våra vänner var redan på plats, så vi träffades i "Ricks café" på hotellet för lite skumpa med tilltugg. Hotellet har "Happy hour" mellan 17 - 20, då det bjuder gästerna på vin och snacks. Supernice! Vi blev så mätta att vi struntade i att gå ut och äta. Att skippa middagen straffade sig lite senare på kvällen då vi blev jättehungriga igen. Vi begav oss därför ut till Time Square och letade upp första bästa MacDonalds och intog var sin Big Mac. Det pågick demonstrationer utanför, och vi misstänker att det var emot president Trump!. Massvis med NYDP-poliser fanns på plats. Vi kunde inte i mörkret se vad det stod på plakaten. Det var lite rörigt så vi avstod att gå närmare för att kolla!
 
 
 
 

Kunde inte släppa tanken på...

Kategori: Nya inköp

Är på semester...men detta inlägg hade jag förberett.
 
Jag kunde inte släppa tanken på den här kombon. Jag tycker att den gröna färgen är helt underbar och minner om våren.
 
 
Jag var tvungen att titta in hos Flash för att testa jackan....men nej ...inget för mig. Dock hittade jag en fin T-shirt i den gröna nyansen. Hittade också ett par prickiga strumpor i samma gröna färg. Föll också för scarfen som har en grön kant i exakt rätt ton.
 
 
Strumporna tänker jag mig blir fina, om jag viker upp byxbenen och väljer antingen sneakers eller ett par pumps!
 
 
T-shirten har en paljettrand i nederkanten. Schnyggt! Den är också lite längre bak, vilket jag gillar!
 
 
På Gina tricot hittade jag en mjuk härlig skjorta i samma gröna nyans. Heja våren!!

Röda läppar!

Kategori: Skönhetsprodukter

 I säkert 15 år har jag kört med samma läppstiftsfärg, nämligen Max Factors lip Finity i färgen 108. Det är en mjukt vinröd färg som jag tycker passar mig. Lip finity är så bekvämt och long lasting. Jag målar munnen på morgonen efter tandborstningen,....och sen så sitter färgen där den ska, i stort sett hela dagen. Inga bekymmer med att läppstiftet rinner ut i rynkorna kring munnen. Otroligt tryggt och bekvämt.
 
 
....men nu har jag funderat ett tag på att göra slag i saken och köpa ett par vanliga läppstift, att ta till de dagar jag känner för lite mer färg. Jag önskar mig ett starkt rosa, ett som går  mot lite rödbrunt och så ett lite mer klarrött....kanske också ett som går mot orange.
 
Sagt och gjort...häromdagen gick jag in på Kicks och kollade in de lite billigare märkena. Jag köpte tre olika läppstift.
 
 
De två bakre läppstiften kommer från Loreal och det i mitten längst fram är från Max Factor. 
 
 
Här har jag testat Loreals Color Riche läppstift nr 234 som heter Brick Fashion Week. (det är stiftet längst till vänster på bilden ovan). Jag känner mig jättesnygg i det klarröda läppstiftet. Festfin blir man genom att matcha den knallröda munnen med en fräsch vit skjorta och en svart pennkjol. Nu får vi se om jag upplever det hela som osäkert kladdigt.....men nå´n gång då och då ska det väl funka!
 
 
 
 

Oväntat!

Kategori: Inredning

Fru Amaryllis har vuxit sig stor i smyg bakom gardinen. Det var helt oväntat! Jag trodde allt var överblommat redan.....men det fanns tydligen mer kraft kvar i löken!
 
 
 
...så det röda får vara kvar ett tag till och hålla fru Amaryllis sällskap. Jag bytte ju ut de röda julgardinerna mot dessa vita med glittriga silverstjärnor på tjugondaknut. Eftersom julblommorna lever vidare ett bra tag, så är det fint att ha vita eller ljusgrå gardiner i januari och februari. Då får man också in lite mer av det sparsamma ljuset vi har så här års. I mars, får det bli lite mer färg!
 

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

Glad alla hjärtans dag på er!
Eftersom vi skulle starta vår resa idag den 14 februari, överraskade jag maken med lite hjärtemys redan igår.
 
 
Jag bjöd på en av hans favoriträtter, nämligen omelett med kantarellstuvning...och så dukade jag lite fint.
Det är väl inte så svårt att räkna ut vad de vita bokstäverna J, Ä och D står för!?. :-D
 
 

Ready, steady, go!

Kategori: Semester

 
Äntligen dags för lite härlig semester! Idag bär det iväg mot New York. Det roligaste av allt är att vi ska träffa våra fyra "best friends" från Pennsylvania. Vi har inte setts på ett helt år. Nu ska vi alla umgås i två hela veckor, först i New York, innan det bär av på en kryssning i Karibien. Tjohoo!
 
 
Jag vill vara snyggt men bekvämt klädd vid långflygningar. Inga tighta åtsittande kläder, tack! Jag vill dessutom kunna "skala av mig" om det blir för varmt, så jag väljer lite "lager på lager".
 
 
Ett vitt bomullslinne och ett par svarta lite tjockare trikåbrallor i "boot cut"-modell. Ovanpå linnet blir det en långärmad skön mjuk creme-vit top från Gerry Weber. Sedan min nya sjal i mjukt blått/grått/puderrosa. Ovanpå blir det min mjuka, cremevita ulljacka från Gerry Weber. ...och så de nya supersköna stövletterna från Rieker!
 
 
Ready, steady, Goooo!
 
PS...jag har förberett lite inlägg, men kommer också förhoppningsvis kunna göra inlägg under semestern.....så vi ses!

Putsa silver

Kategori: Allmänt

Får man komma med ett husmorstips?
 
Efter lördagens familjemiddag, såg jag att det nog var dags att putsa upp matsilvret. Tur att man har ett fiffigt knep att putsa hela högen på nolltid.
 
Obs endast för riktigt silver, inte nysilver!
 
Lägg aluminiumfolie i långpannan och strö över ett glest lager med vanligt bakpulver.
 
 
Lägg i silverbesticken och häll över ytterligare ett lager med bakpulver.
 
 
Häll över kokande vatten så att besticken täcks. Låt stå några minuter. Vispa runt lite med diskborsten. Strö eventuellt på ytterligare lite bakpulver. (Det "fräser" till)
 
Häll bort vattnet och diska besticken som vanligt (för hand).
 
 
Torka torrt med handduk och stoppa ner besticken i tygfodral, eller linda in dem i silkespapper.
Så här fina blev de på bara ett par minuter.
 
PS Jag har putsat vissa av mina silversmycken på samma sätt med gott resultat.

Favoritduo

Kategori: Modebildsinspiration

I det senaste numret av Elle, hittar jag denna måndags-inspiration. Rubriken är "favoritduo", och det handlar om den vita skjortan eller blusen i kombo med en svart kavaj. Två fina garderobs-klassiker! För att vara lite extra modern i vår, får skjortan/blusen gärna vara pyntat med någon romantisk detalj, som t ex en volang eller några nedsydda veck.
 
 
Jag väljer min Malta-blus med fina svarta bandkantningar, och matchar med min svarta stretch-kavaj från Andiata.
 
 
Tipset i artikeln är att matcha med jeans för en perfekt vardagslook.
 
 
Jag testade en för mig ny håruppsättning idag, med en sned valk i nacken. Jag fick en hel del positiva kommentarer av både kvinnor och män,... men maken var inte förtjust! Han tyckte frisyren var oerhört osmickrande och tantig! ....jaja...jag är nog benägen att hålla med honom...men man måste få testa ibland! 
 
 
Mina nya svarta supersköna kängor från Rieker, som jag håller på att "gå in" inför resan till New York! Ingen tendens till skavsår!
 
Packning pågår för fullt. Det blir lite extra knepigt med klädvalet, eftersom vi efter ett par dagar i kyliga New York ska vidare mot sommaren i Karibien! Det ska bli en fantastiskt spännande och härlig semestertripp!
 
 

Ytterligare second hand-fynd

Kategori: Nya inköp

Igår var det sista dagen som Stadsmissionens rea pågick, så jag kunde inte låta bli att titta in. Det var soligt och vackert ute, så jag tog en långpromenad dit och hem. Det var ganska utsålt, men jag hittade två fina topar för 20 kr styck samt ett halsband för 40 kr.
 
 
 Stilren top i härlig lila sammet från märket Norbelle, (ett märke som jag inte känner till.)
 
 
 Liten söt blommig sommartop från Lindex, som inte verkar vara använd. Bak i nacken satt nämligen det tunna svarta bandet kvar, som man måste klippa bort eftersom det annars syns.
 
 
Roligt färgglatt halsband som kan vara kul att piffa upp t ex en grå enkel T-shirt!
 

…bjuder även på lite inrednings-inspiration

Kategori: Inredning

De första två bilderna kommer från Indiskas butik.Jättesnygga displays med blått mönstrat porslin och snygga kuddar och andra textilier. Vårligt och härligt...och klassiskt med en twist.
 
 
Mycket fint här i denna skyltning! Jag skulle gärna lägga rabarber på kuddarna. Såååå snygga.
 
Bilden nedan visar en del av utbudet på Gallerix
 
 
Coola och snygga!!!....oj, så svårt att välja!!!

Skyltdocks-inspiration

Kategori: Modebildsinspiration

Igår, när jag knatade bort till Centrum för att ta en sista titt på Stadsmissionens rea, passade jag på att knäppa lite outfits på skyltdockorna i några av affärerna....så här kommer lite färsk inspiration. Håll till godo!
 
Vi börjar med H&M....
 
 
....som visar ljusa jeans matchade med en svart volangtop, eller med en blommig klänning och skinnjacka, eller med en vit skjorta och aprikos tröja.
 
Sen kommer vi till Indiska....
 
 
...som visar lång blå-mönstrad boheme-kjol, respektive vida blå-mönstrade boheme-byxor matchade med stora tröjor.
 
Nästa stopp blev KappAhl....
 
 
...som visade mönstrad blus till mörka byxor och mockaskor, beige-rosa sweatshirtklänning till vita tights samt bretonrandig tröja till slitna jeans och svart bomberjacka. Svarta herrskor och uppvikta jeans.
 
Mera KappAhl...
 
 
Åter igen en bomberjacka, men nu matchad med marinblå tights och pumps, ljusblå skjorta och svarta gympabyxor med vit revär och vita sneakers. Sist men inte minst en randig triåklänning med trekvartsärm, svarta  täta strumpor och vita sneakers.
 
Nästa stopp blev MQ....
 
 
....som visade prydlig svart/vit mönstrad blus till prydliga svarta byxor och en kort beige trenchcoat. En grårandig liten jacka matchad med en korall top och svarta byxor samt en ljus ärmlös top matchad med en kort mörk vippkjol, svarta täta strumpor och en svart stor väska. Alla tre dockorna kör med svarta pumps med smal hög klack.
 
Nu kommer vi till Flash som har fixat till en snygg vårvinter-outfit....
 
...bestående av en ljusgrön tunn dunjacka, ett par smala beige byxor, en vit utanpåblus, en scarf mönstrad i rosa samt vita sneakers.
 
Sista stället blev Gina Tricot, som visade...
 
 
Leopard eller gul top mtchad med ljusa blå jeans, samt ljus top och ljusa byxor matchade med svart bomberjacka,
 
 
Inne i Gina Tricots butik lyste det grönt, svart och vitt matchat med leopard.
 
Vinnare enligt mig är MQ, tätt följd av Flash och på tredje plats Gina Tricots snygga matchning inne i butiken med grön/svart/vit/leopard.
 
 

Släktkalas och blommor

Kategori: Inredning

Igår hade vi släkten på middag (11 personer) eftersom maken hade fyllt år. Barn och barnbarn vill ju gratulera! :-D
 
 
Jag struntade i duk och lät det blanka blå bordet få skina i stället. Jag köpte årets första tulpaner och arrangerade dem i min vita Aaltovas. Det fiffiga med den vasen är att det alltid blir snyggt hur man än stoppar i blommorna. Den är verkligen blommornas vän. Jag tycker särskilt att tulpaner blir urfina när de får falla åt alla håll i en Aaltovas.
 
 
Det här var en liten söt lysande röd tulpansort. Jag glömde läsa på förpackningen va de de heter.
 
 
Här får vasen sällskap av de röda "småsyskonen" (Aalto-ljuslyktorna).
 
 
Kuddarna i bakgrunden kommer från Afroart.
 
 
De här gyllene stråna, som verkar vara sprayade med någon guldbrons-färg, fick vi som inslag i en av buketterna vi fick i gåva till nyårsafton. Nu står de i en smal vas utan vatten. Fina och skira med härlig glans.
 
 
 

Secondhand-fynd

Kategori: Nya inköp

I torsdags fyllde maken år, och jag åkte till Centrum för att handla en födelsedagspresent till honom. När det var avklarat, passade jag på att smita in en stund på Stadsmissionen, dit jag brukar skänka kläder som jag tröttnat på. Det är så kul att gå runt där och kolla in allt från kläder och accessoarer, till porslin och böcker. Det är inte så ofta jag hittar något i klädväg som passar mig,.. men se den här gången hade jag  riktigt flyt. På en kort stund hade jag plockat ihop 6 fina plagg samt ett halsband och några armband. Jag gjorde en snabb provning i provhytten och efter en noggrann koll så att allt var helt, fläckfritt och luktfritt, så bestämde jag mig för att allt skulle få följa med mig hem. Väl framme vid kassan visade det sig dessutom att det var halva priset på alla kläder. Det blev ca 240 kronor för allt på bilden nedan.
 
 
Längst till vänster en söt liten vippkjol  (20 kr), sedan en kortärmad omlottklänning (20 kr), zebramönstrat linne (20 kr), leopardfläckig skjorta (40 kr), en grå tröja med paljetter (20 kr) och en fest-top (40 kr).
 
 
Halsbandet längst upp till vänster i bild, är gjort av tidnigspapper, typ glassiga modemagasin! Man rullar ihop pappersremsor till "pärlor" som sedan lackas. Jag har en vän som pysslar med sådant här. Halsbandet är verkligen jättefint! (40 kr). Det leopardfärgade armbandet är i metall (20 kr), och det flerfärgade armbands-setet tror jag är i tyg, och det verkar helt oanvänt (20 kr). Festtoppen kommer från mitt favvo-märke Ribkoff, och har säkert kostat minst 1500 kr. Leopardskjortan kommer från tyska märket Erfo, och deras blusar brukar gå på ca 1200 kr. De andra plaggen är från olika kedjor. Kommer förstås styling med dessa fynd så småningom!
 
Nu måste jag skynda på att förbereda kvällens släktmiddag!
 
PS köpte också 4 fina tallrikar som jag ska visa så småningom.
 
 

Den vida kjolen

Kategori: Modebildsinspiration

Dagens modebilds-inspiration är hämtad ur M Magasin nr 5, mars, 2015. Jag gillar verkligen den här stylingen. En 50-talsinspirerad svart/vit mönstrad kjol med en Kleinblå top med trekvartsärm. Enkelt och snyggt, och passar både på jobbet och till fest.
 
 
Jag plockade fram min svart/vit blommiga trikåkjol. För att få lite vidd, tog jag på mig en festkjol med svarta volanger som "underkjol". Väldigt fiffigt, om jag får säga det själv! Den blålila topen har många år på nacken.
 
 
Svart brett skärp i midjan och ett par snygga och bekväma lackpumps. Fina stora silverörhängen från Efva Attling.
 
 
Jag härmade frisyren också ( Haha)
 
 
Festkjol som underkjol!....så blev kjollängden lite längre "på köpet".

Födelsedagsbarn

Kategori: Fest

I går fyllde maken år. Han gick till jobbet tidigt, så firandet fick ske på kvällen. Dock hade vi först dansträning, så vi var inte hemma förrän halvnio på kvällen. Han blev glatt överraskad att jag hade förberett lite firande för honom.
 
 
Presenter, blommor och god mat väntade!....ja här har han redan hunnit öppna paketen. Han fick en skjorta samt "Stumpa-staken". I den kan man bränna upp alla sina ljusstumpar utan att vara orolig. De får brinna ner totalt. Den här svenska designprylen är en storsäljare och har nu 25 år på nacken. I fjol kompletterades själva aluminiumbrickan med lite tillbehör, bl a den svarta korklåda som jag köpte, och där man kan förvara ljustumparna. 
 
 
Födelsedagsflaggan är på plats!
 
 
Jag gjorde kokta rödbetor som delades i tärningar och blandades med kokt röd Quinoa. Jag rörde sedan i en dressing gjord på honung, olivolja och kryddor. Garnerades sedan med fetaost, apelsinklyftor, basilikablad och hackade nötter. Mumsgott på kvällskvisten.
 
 
 

Väsk-ryck!

Kategori: Accessoarer

I dag är det dags att ta itu med väskan - ett "väslryck" således. Det passar bra, eftersom jag skall iväg i ett ärende där datorn ska med, så jag väljer min snygga "datorväska". Den köpte jag för ca 10 år sedan uppe i Sundsvall, på en midsommar-rea. Billigt och bra köp. Den har fått några små repor, men är annars i förvånansvärt gott skick.
 
 
Eftersom väskan går i svart och vitt, tänker också jag göra det. Först på med ett par smala svarta byxor från Tiger, och sedan en svart top med glansigt tryck från Guess. "Dancing-queen"-smyckena igen samt mina svarta stövletter.
 
 
Härligt att jag gått ner i vikt så pass att jag nu får på mig min svart/vit-mönstrade kavaj....och att jag dessutom kan knäppa knapparna (haha).
 
 
Så där ja!
 
 

"Kjolahopp"

Kategori: Plagg

Kjoldag!.... och fram plockas denna gråa sak från Filippa K.
 
 
Den grå ärmlösa topen, är så gott som identiskt ton i ton, och med hjälp av ett svart smalt skärp, blir intrycket nästan som en klänning.
 
 
Jag ville liva upp det grå med ite färg, och det första jag började tänka på var färgade strumpor.
 
 
Efter en snabb titt i strumplådan, fastnade jag för dessa! Färgglada vackra blomster i korall och lila på svart botten.
 
 
Sedan föll valet naturligt på min korall-färgade kofta.
 
 
Smycken - "Dancing Queen" från Efva Attling + mitt fina gamla armband.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuff brud i lyxförpackning

Kategori: Dramatisk stil

 Idag är det dags för en dramatisk stil. Den kännetecknas av "more is more". Det ska vara djärvt och färgstarkt, och gärna glitter och glamour. Jag går därför "all in" med glittrig top, skinnbrallor, min nyinköpta leopardmönstrade bomberjacka, svarta boots ...och så rejält glittriga smycken. Det blir också sotiga ögon och mörkröda läppar! Det är kul att ta ut svängarna ibland. 
 
 
Smyckena är ett helt set från Snö, som jag har vänt bak och fram så att det är guldsidan man ser. Den riktiga sidan är full av glittriga små stenar. Kände att det nog hade blivit "to much".
 
 
Klockan i guld och svart från Anne Klein har jag köpt på ett kryssningsfartyg.
 
 
Men hur bra passar väl inte min nya väska som jag fick i julklapp. (Från River Island)
 
 
Jaha...klar att ge sig iväg1
 

Dots!

Kategori: Mönstrat

 Dags för mönsterdag, och i min kalender står det prickigt. Valet faller idag på en vårgrön, mjuk och skön scarf, inköpt på Flash för ett par år sedan. Visserligen är det knappast vårlikt ute, utan mer svinkall vinter. Just därför är det extra roligt att klä sig i lite vårfärger. Till scarfen väljer jag en ljusbeige liten jacka, och basen under blir marinblå, med bootcutjeans från Lindex och en blus från Filippa K.
 
 
Gröna pyttesmå örhängen och ett armband med gröna stenar.
 
 
 
Piffade till det hela med ett par ljusbeiga pumps, som matchar jackan "på pricken" (vits vits eftersom det är en prickig dag...haha)
 
 
Jackan , med fina gulddetaljer, kommer från Esprit.

Black Friday

Kategori: Färg

 I dag är det black friday. Ja, alltså inte den galna readagen som brukar infalla vid allhelgona, utan i stället min alldeles egna svarta dag. Det handlar förstås om färg-dag och det är svart som gäller. Vad ska jag hitta på idag då?
Det får bli en söt liten kofta med vackert pärlbroderi och trekvartsärm. Den har knappt fått vara utanför garderobsdörren. Anledningen är att den är lite väl tight, men nu när jag har kämpat bort några kilon sitter den aningens bättre. Koftan ger mig en 50-tals-feeling så jag väljer därför att matcha med en svart klockad trikåkjol. För att få lite mer schvung, så låter jag min festvolangkjol från Ribkoff agera underkjol!
 
 
Nya kängor på fötterna med låga skaft. Köpta enbart för komforten och inte utseendet....men de är ganska fina, med en liten leopardfläckig detalj på sidan. Kanske passar de allra bäst till byxor.
 

Retro-ikon

Kategori: Modebildsinspiration

 Dagens inspirationsbild kommer från Elles mars-nummer 2015. Här ska man hämta inspiration i "70-talets coolt skräddade denimstil" och ett exempel är att matcha råblå jeans med kavaj och loafers.
 
 
Jag kör på det förutom att jag längst in i garderoben hittade ett par beiga westernboots, som jag tycker blir ett tuffare alternativ i stället för de lite prudentligare loafer-dojorna. 
 
 
En mjuk långärmad topp i fint stickat blommönster, och med V-ringning både fram och bak. Mörkblå bootcutjeans och en prydlig marinblå kavaj.
 
 
 
 
 
Mina gamla western-pjuck i beige mocka. Jag är glad att jag har sparat dem. Jag använder dem inte ofta, men tycker att de passar bra just till bootcut-jeans.
 
 
 Accessoarer i guld, men det är nog bara guldväskan som syns i bild.

Aarikka-brosch

Kategori: Accessoarer

I dag, när det är accessoardag, har jag valt en träbrosch från finska Aarikka som jag köpte på någon av mina Finlandsresor på 90-talet. Aarikka-smycken var jättepopulära då, mest förstås i Finland, men även här i Sverige. Det var rustika smycken i en konstnärlig men enkel stil i trä och metall. Min kompis shoppade loss på örhängen och jag på broscher. Jag äger faktiskt själv endast två Aarikka-broscher, men köpte ofta sådana som presenter.
Aarikka startades av Kaija Aarikka 1954. Hon var då 25 år gammal. Det startade med ett behov. Hon letade snygga unika knappar till en klänning som hon hade sytt, och när hon inte hittade det hon sökte, så skapade hon knappar i sin egen design. Med tiden började hon också skapa smycken, heminredning och leksaker. Idag drivs företaget av dottern Pauliina Aarikka. Ett antal designers är knutna till företaget. Stilen är fortfarande i linje med det Kaija Aarikkas skapade. Enkelt, stilrent och vackert i trä och silver. Det finns också textil och annan heminredning. Kolla på www.aarikka.com
 
 
Här är det äkta 90-talsvara!
 
 
Jag har inte använt den här broschen på jättelänge, men den är verkligen fin!
 
 
Den röda broschen matchas med röda örhängen och en röd top....och så röda läppar!
 
 
 
....för övrigt blir det svart för hela slanten!