stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Glänsa som en stjärna

Kategori: Modebildsinspiration

 I dag har jag inspirerats av den här moodboarden i ett av Elles höstnummer. Det finns en hel del silver i butikerna just nu. En del ser ut att vara sytt av sådant silvrigt fönsterskydd som många sätter i sina vindrutor på bilen för att skydda mot isiga rutor. hahaha.
 
 
Tipsen i uppslaget är att matcha det silvriga med svarta accessoarer och top i ljusgrått eller beige.
 
Själv utgick jag från det enda silvriga jag har, vilket är en gråglittrig liten kofta.
 
 
Jag matchade med stora svarta örhängen, svart armband, svarta strumpor och höga svarta stövlar. Skärpet går fiffigt nog i både svart och silver. Det kändes lite otippad att det skulle bli snyggt med en beige top till det silvergittriga, men why not?. Topen jag valde hade passande nog inslag av silvertråd. 
 
I dag har jag träffat vänninnorna L och L, och vi besökte Nordiska museets utställning mitt 50-tal.
 
 
Alla tre älskar vi att kolla på gamla fina kläder och vi hade massor av modeminnen från vår flicktid, både sådant som vi själva bar, och förstås hur våra mammor såg ut. Alla tre har vi haft mycket hemsytt och hemstickat. Mammorna kunde sånt på den tiden! Hahah. Jag har faktiskt också sytt, och även sytt om en hel del till mina barn.
 
Fina sommarklänningar. Den högra ser smickrande ut i och med det lite längre bakstycket. Korg som handväska var modernt! Handväskor av korg var även poppis i mitten på 70-talet, men då i form av en liten fyrkantig box. 
 
 
Kul att se alla dessa gamla Stil-mönster. Vi hade många i mitt barndomshem, eftersom mamma sydde mycket, och också tog upp beställningar från väninnor. Jag minns när de var hemma hos oss på provningar.
 
 
Den gröna klänningen är så vacker med fin passform.Handskar var obligatoriskt, men kanske lite ovanligt med röda?
 
 
Efter museet, blev det god mat på en italiensk restaurang, och sedan vidare till en mysig bar för en kaffedrink. 
 
I dagens lucka i Rituals-kalendern fanns en kryddig duschkräm
 
 
Nu blir det "filmtime" här hemma, nämligen "The Intern", en komedi från 2015 med Anne Hathaway och Robert de Niro. Jag har precis plockat ut nygjorda grönkålschips ur ugnen, Salta, krispiga och goda...och nyttiga!
 
Dagens outfit: Kofta, top och strumpor: H&M, Kjol: Gant, Skärp: KappAhl, Stövlar: Epic, Emband: Åhlens, Örhängen: Glitter
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: