stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Retrostyle

Kategori: Retroinspirerad stil

Jag har förstått att det är många som använder ordet "retro" i fel sammanhang. Många förväxlar "retro" med "vintage". Något är retro när t ex ett föremål  eller ett plagg  är nytillverkat, men inspirerat  av en äldre stil. När något är vintage , så är det äkta vara från när det begav sig, t ex 60-talet. Riktigt knasigt namn har tidningen "Retro", efterom den verkligen visar mestadels vintage-prylar.
 
I går återskapade jag en retro-stil från ca 15 år tillbaka i tiden, alltså till början av 2000-talet. Då bar jag ofta en svart polo, tighta jeans nedstoppade i bekväma knähöga stövlar, ett halsband från märket Snö samt en svart skinnjacka, kort figursydd kavaj eller vintertid den älskade dunjackan från Bumerang.
 
 
Jag minns första gången jag såg en tjej i ett par riktigt tighta jeans. Det var något helt nytt för mig, och jag tyckte att det var ruskigt fult. Tjejens rumpa och väldigt smala ben klädde enligt mig, inte i jeansmodellen. Jag tänkte att det där modet blir inte långvarigt. Snart satt dock samma typ av jeans på var och varannan kvinnas bak....och snart även på min. Hahaha. Man vänjer sig snabbt. På jobbet gick vi alla ett tag iklädda likadana  mörkblå Filippa K-jeans. Och jag tycker att vi alla var vi fina i snortighta jeans, oavsett kroppstyp.
 
Jag hade verkligen fel. Modet med smala tighta jeans är fortfarande högaktuellt och verkar inte alls försvinna ur basgarderoben. Tror jag det! De är ju så bekväma...och snygga. :-D
 
 
I går hade vi julkalas för de två yngre döttrarana som är upptagna med annat på själva julafton. Vi hade så mysigt med god mat och klappar, så det kändes verkligen som "riktig" julafton.
 
Först blev det lite glöggmys
 
 
...sedan trerätters...
 
 
...efter det väntade julklappsutdelningen
 
 
...och gotte-bordet
 
 
Det blev en riktigt mysig julkväll
 
 Polo: Gerry Weber, Jeans: KappAhl, Halsband: Glitter
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: