stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

La Spezia

Kategori: Semester

I går anlände vi till Italien, närmare bestämt till hamnstaden La Spezia. Napoleon satsade stort på att bygga upp staden till den viktigaste hamnstaden i Italien, men med tiden tog Genua över. La Spezia är populär som startpunkt för många vandringar, så de flesta turister stannar inte mer än över natten. Staden är fin, men lite lokalt sömnig, och afärerna har stängt mellen 13:00 - 16:00. 
 
 
Dags för frukost. Topen har jag fixat till av en vanlig T-shirt som jag köpte på en kryssning i Karibien i vintras för 5 dollar. Den turkosa färgen är så härlig. Jag har gjort som man gjorde på 80-talet efter att ha sett Flashdance. Jag klippte en lite djupare ringning och kortade av ärmarna samt längden och lät alla kanter vara "råa".
 
 
La Spezia sedd från fartyget.
 
 
Ett fint promenadstråk utefter vattnet leder in till stadens centrum
 
 
Jag gillar de mustiga färgerna på fasaderna
 
 
Italienskt rött blandat med ljusgult, occra och persika. Härligt!
 
 
Massvis med härligt blommande träd i parken.
 
 
Statyn föreställer Garibaldi, som anses ha enat Italien
 
 
Verkligen överdådig blomning i den här staden
 
 
På kvällen blev det en massa dans, nu äntligen till toppenmusik av ett riktigt bra band!!
 
Kvällens show var en Production show med de anställda sångarna, dansarna och storbandet ombord. Det handlade om kända låtar från de bästa musikalerna! Riktigt, riktigt bra!!!
 
 
 
Sist men inte minst blev det ett härligt Abba potpurri ....då känner man sig stolt som svensk!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: