stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Akropolis

Kategori: Semester

Tidigt igår morse var vi framme i Pireus, Grekland. Efter frukost lämnade vi fartyget och grabbade en taxi som först körde oss runt i de charmigare delarna av Pireus, och sedan raka vägen de 20 minuterna till Aten och Akropolis. Toppen att vi kom hit en söndag, så att vi slapp vardagstrafik-köerna. Det var galet lång kö till biljettkiosken och den ringlade sakta, sakta. När vi hade stått ett par minuter i hettan, gick maken fram och tittade vid luckorna för att se hur många som betjänade den långa kön. I en av luckorna satt en sysslolös kille. Maken frågade om han hade öppet. Killen sa att han hade öppet, men att han bara kunde ta kontanter och inte kort. Maken köpte  våra biljetter med kontanter, och vi slapp stå i den långa kön i hettan. Tur för oss men väldigt dåligt organiserat av muséet. Jag är säker på att många i kön gärna skulle betalt med kontanter om de bara hade vetat detta. Naturligt ställer man sig sist i den ringlande långa kön utan att ta reda på hur det ser ut framme vid luckorna. Hans kollegor i de andra luckorna som tog både kontanter och kort, borde också bli irriterade på honom som bara satt där utan något att göra. Den extra luckan borde ha saluförts på något sätt.
 
Det var en otrolig magisk känsla att gå omkring uppe på Akropolis som är byggt ca 500 år f Kr.
 
 
Herodes Atticum Odeion - byggdes för musikframträdanden
 
 
En del av Propyleerna
 
Solen brände obarmhärtigt och vi försökte hitta skugga så gott det gick!
 
 
Tre sköna damer på sightseeing uppe på Akropolis, med Aten i fonden.!
 
 
Så vackert med de ljusa tempelbyggnaderna mot den grekiskt blå himlen!
 
 
Erechtheum
 
På tillbakavägen till Pireus blev det lite souvenirshoppande. Döttrarna köpte var sin liten alabasterliknande grekisk figurin, och var sin sjal. Jag slog mig lös på två likadana armband men i olika färger. Kostade 6 euro styck. Jag köper ofta accessoarer som semestersouvenirer. Varje gånga jag bär dem, så minns jag också resan jag köpte dem på!
 
 
På kvällen var vi med i en musiktrivia med temat Abba. Yngsta dottern, som är väldigt musikintresserad, såg till att vi fick full pott.
 
 
Eftersom vi nu anlänt till Grekland, så blev det på kvällen lite Zorba-dansande till en bozouki-orkester
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: