stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

KonMarie

Kategori: Förvaring

Jag köpte ju några inspirationsböcker i förra veckan, och nu har jag läst ut den första, "Konsten att städa" av japanskan Marie Kondo. Det var den oansenligaste boken av de fyra, med noll bilder i, men jag tror att det är den av böckerna som kommer att ha påverkat mig mest vad gäller rensning och förvaring. Vi får se! Det är boken med ljusgul framsida som syns längst till vänster i bild. Den handlar inte om att städa utan om att rensa och organisera. Översättningen är verkligen trist!...men innehållet bitvis väldigt intressant.
 
 
Boken gav mig en hel del nya insikter, även om mycket är i flummigaste laget för mig. (Japansk zen-filosofi). Marie tycker såklart att man ska röja först och organisera sedan. Jag gjorde ju en stor utrensning för ett par månader sedan, så jag gick direkt på organiserandet.
 
 
Långärmat...
 
 
....och kortärmat
 
Via boken har jag lärt mig ett nytt sätt att förvara plaggen i byrålådorna. I stället för att lägga i högar, så viker man och staplar kläderna så att de ser ut nästan som bokryggar. Det blir överskådligt, rymmer betydligt fler plagg och enligt författaren ska det inte bli skrynkligt. Vi får se! Jag har fixat två av lådorna, en med långärmade topar och en med kortärmade dito. Så här ser det ut just nu. Väldigt smart faktiskt. Nu får jag verkligen enkelt koll på alla mina topar!.....jag har också blivit varse att jag inte behöver en endaste top till!! (hahaha)
 
Kanske flyttar jag om så att toparna hamnar i någon slags färgordning enligt bokens idé, med mörkast till vänster och ljusast till höger...jag måste fundera på om det är någon vits med det. 
 
Nu ska vi ut och njuta i vårsolens sken!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: