stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Blomkrukor

Kategori: Förvaring

Jag har läst vidare i boken "Konsten att städa" av Marie Kondo, och inspirerades att ta itu med min samling av blomkrukor. Jag gjorde som hon sa. Jag hämtade varenda blomkruka jag har (förutom de stora golvkrukorna), från både fönsterbänkar och från ett köksskåp, och ställde samtliga på köksbordet. Det blev 28 stycken. 
 
 
Precis som boken lär ut, så plockade jag upp kruka efter kruka och kände in känslan, om de gjorde mig glada eller inte. Det var faktiskt lättare än vad jag hade tänkt mig. 10 krukor fick inte godkänt så de rensade jag ut. Nästa steg var att hitta en plats att förvara de som jag vill behålla. Alla krukor utom två, placerade jag faktiskt ut på olika ställen i lägenheten, vilket betyder att några nu är tomma och väntar på en ny fin blomma som sällskap. Ingen kruka står längre undangömd i något mörkt skåp. De två som inte är utplacerade, är så fina i vitt och guld och med målade svartvinbärsblad, så de står faktiskt och visar upp sig i ett vitrinskåp så länge. De ska få komma fram lite längre fram mot sommaren. 
 
Jag mailade bilder till mina döttrar på de krukor som jag inte vill behålla, och den ena tjejen paxade en grå betongkruka med fat, medan den andra fastnade för en vit romantisk sak. Resten ska jag lämna in till Stadsmissionen. Nöjd!
 
....så då är bara det roliga kvar, nämligen att få köpa lite nya fina blommor.
 
När jag var på Waldemarsudde härom veckan köpte jag deras fina blomsterbok, som är uppdelad på årstider och högtider.
 
 
Vi råkar ha ärvt väldigt många Waldemarsudde-krukor, så jag ska låta mig inspireras av de fina bilderna i boken.
 
 
 
....kanske något sådant här till påsk?
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: