stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Stilleben

Kategori: Inredning

Usch så mörkt och kallt det börjar bli. Bortsett från en sväng till Ica har jag hållit mig inne i värmen och roat mig med att fixa lite nya dekorationer här hemma. Jag tycker det är kul att kolla in hur folk dekorerar sina hem både när jag är hemma hos vänner, samt i inredningstidningar.
 
Vi har vänner där kvinnan i familjen är en supertalang på att dekorera. Varje gång vi är på besök hos dem, är det en högtidsstund för mig att kolla in vad som är "nytt". Hon har en hel del ärvt, och hon älskar loppisar och second hand, så det mesta har många år på nacken. Hon lyckas verkligen gör allt så läckert. Jag har inspirerats av henne, och faktiskt plockat fram ett och annat ur mina gömmor, som jag tidigare rynkat på näsan åt. Sådant som jag fått och ärvt. Min mamma var en riktig samlare, men hade en helt annan smak än jag. Nu åker vissa saker ändå fram och kombineras på mitt eget sätt. Det här fick jag till idag. Inte perfekt, men en början. Jag lär mig eftersom.
 
 
Två vinkaraffer inköpta från tidningen Femina för många år sedan. Två böcker med vacker framsida. Äpplet inhandlades på trädgårdsmässan för två år sedan. Kopparburken fick mamma att ha som som sparbössa när hon var liten. I 4-årsåldern fick jag överta den, för att använda till samma ändamål. Jag minns hur jag ibland hällde ut mina kopparslantar på köksbordet, vände och vred på dem och beundrade dem, för att de var så vackra, Burken hade sin plats på en röd hylla ovanför köksbordet.
 
 
Den svarta glasvasen kommer också från mammas föräldrahem. Den är nog från 30-talet eftersom mamma har berättat, att de alltid hade denna vas fylld med tallris på julbordet, när hon växte upp. Solfjädern i metall, som står i ett trästativ, kommer också från mamma, men den har hon säkert köpt på någon auktion eller loppis på senare år. Det är en typisk sak som jag fnyst åt, men helt plötsligt ser en skönhet i. Konstigt! Labradoren fick jag i julklapp av mamma någon gång på 70-talet. Vi hade just en sådan här "riktig" svart labrador hemma under mina uppväxtår, så denna minner om vår älskade hund Riina.
 
 
Ett nytt försök med samma vas och vovve, här kombinerat med en liten tavla som gjorts av en släkting. samt en bok vi fått av nyvunna amerikanska vänner.
 
Allt man äger bär på någon form av historia vilket är kul!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: