stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Pony-tail

Kategori: Huvudbonad eller håraccessoar

I dag står det "huvudbonad eller håraccessoar" i min kalender. Jag har bestämt mig för att göra något med håret idag. Jag fixar sällan med mitt hår till vardags, så det är kul att försöka få till något annat än det vanliga. Idag blir det en lång hästsvans. För ca 2 år sedan travade jag runt på Stockholms Central i väntan på, ett som vanligt, försenat pendeltåg. Jag strosade in på Glitter, och där fick precis en kund hjälp med att fixa till en lång hästsvans. Jag ställde mig i kö och fick också hjälp med detta och gick glad i hågen därifrån med en lång svans hängande bak på ryggen. Jag minns vilken glad känsla jag hade. Jag använde "svansen" rätt flitigt den sommaren, men nu har den legat i sin lilla burk allt för länge.
 
 
Så här blev det!
 
 
"Svansen" är väldigt lätt att sätta på sig. Den ligger i ett hårnät i en ask. Man börjar med att borsta igenom sitt eget hår och fästa upp en stadig hästsvans. Sedan borstar man igenom lös-svansen ordentligt med en specialborste för syntethår.
 
 
 
 
 
I "svansen" finns en liten "kam" som sticks ner i gummibandet som håller i hop det egna håret. Sedan lindar man svansen runt den egna hästsvansen och fäster med det kardborrband som sitter fast på lös-svansen. Den egna hästsvansen hänger alltså som i ett "rör" som bildas av "lös-svansen". Det finns en kortare lockig hårtamp på lös-svansen som man sedan virar runt hästsvans-knuten och täcker kardborrbandet med. Hårtampen fästs med två korslagda hårklämmor under "svansen". Obs!! I och med att lös-svansen är gjord av syntet som lätt kan tova sig, är det viktigt att man under dagen borstar igenom den då och då. Samma sak gäller när den skall stoppas tillbaka i hårnät och ask! Den måste vara ordentligt genomkammad!  
 
 
På bilden ovan ser man att jag hade fuskat lite, så jag fick snygga till knuten senare.
 
 
Eftersom det blev hästsvans, och örhängen då verkligen kommer till sin rätt, måste jag förstås bära ett par riktigt snygga saker. Det blev dessa fina i cerice,svart och grått från Åsitas.
 
 
Efter lite bläddrande i garderoben fastnade jag för denna riktigt starkt cerice-rosa top som matchar örhängena bra! Till det blev det svart skinnkjol, ett gammalt skärp som fanns i gömmorna, ett cerice armband från Snö samt mina fina lackpumps.
 
Ready to go!

Kommentarer

 • Anders Lundis säger:

  Måste bara få säga att jag tycker du är underbart fin och har en sofistikerad och stilfull smak vad gäller mode. Du bär upp dina outfits på bästa sätt!

  Härligt att se en vuxen kvinna presentera vackra kreationer.

  Svar: HejTack för de fina och uppmuntrande orden!
  Nizzan

  2017-02-15 | 14:47:40

Kommentera inlägget här: