stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Nya kängor och nya idéer

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag in till stan eftersom jag skulle till en hudläkare och kolla upp några fläckar i ansiktet. Det var helt ofarliga fläckar, men tyvärr missprydande. Det togs ett prov för säkerhets skull. Läkaren frös också bort en av fläckarna för att se hur jag "svarade" på det. Meningen är att huden ska bli sårig och bilda en skorpa, som sedan när den faller bort, ska visa en slät och fin hud utan fläck! Vi får se. Just nu ser jag inte klok ut, svullen och röd!
 
 
När jag ändå var i stan, så passade jag på att försöka hitta mig ett par bra promenadkängor, som passar i slaskväder. Jag har haft ett par gamla Pertti Palmroth allväderskängor i många år, men tvingades slänga dem eftersom de läckte in vatten. Nu när jag är dagledig, går jag långa promenader var och varannan dag, och behöver verkligen ett par bra och sköna kängor. Jag köpte för något år sedan ett par Ecco allvädersstövlar, men de är för smala för mina knasiga fötter, så jag får så ont av dem.
 
 
Nu fastnade jag för ett par Rieker (mitt favvo-märke). Rieker har i regel mycket rymligare läst i sina skor och kängor. De jag valde har lite högre skaft och rejäla kraftiga sulor. Kängorna är gjorda i syntet som tål slask, och enligt expediten ska de inte läcka in vatten. Jag tycker de är riktigt coola! Kängorna har snörning fram som en dekoration, men de öppnas med blixtlås i sidan. Jag har egentligen storlek 39, men gick upp en storlek och fick därmed rum med ett par gosigt lurviga och varma skinnsulor. Nu har jag bra plats för mina stackars forknölar. Hoppas bara att jag inte snubblar över mina egna fötter, för kängorna känns lite klumpigare än mina gamla. Jag vänjer mig säkert. Hoppas på att slippa skavsår!!
 
Jag tog också några inspirations-foton som jag kanske får nytta av längre fram när idétorkan sätter in!
De första två bilderna är från Massimo Dutti
 
 
Lila, rosa, cremevitt och marin. Härliga kombos!
 
 
Lejongult och mjukt blått. Färgerna var dovare i verkligheten. Inte alls Svenska Flaggan som det kanske ser ut på bilden.
 
Resterande bildor tog jag på Åhlens City.
 
 
Festklädd i cericeröd och svart uppblandat med lite fuskpäls!
 
 
Svarta fest-slacks och snygg "bomber"-jacka
 
 
Svart, slappt och snyggt festfint! Matchas med slitna upprullade jeans och svarta stövletter.
 
 
Jag fastnade för dockan längst till vänster. En bylsig tröja ovanpå en långskjorta, och så ett par slimmade svarta korta byxor. Coolt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: