stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

JLo

Kategori: Accessoarer

 Idag är det scarf-dags och jag har plockat fram en scarf som jag köpte på en semesterresa till Bologna i Italien. Jag föll pladask för den, trots att den egentligen inte matchar de färgar jag brukar falla för.
 
 
Scarfen, som är designad av Jennifer Lopez, har lite "höstiga" varma färgtoner som olivgrönt, orange och brunt, men också kalla färgerna svart, vitt och cyklamen.
 
 
Scarfen är inte bara färgrik utan också mönsterrik. Det finns, prickar, rutor, geometriska detaljer, ränder och orientaliska inslag. Den är verkligen fin.
 
 
Det sitter en liten tyngd i ena hörnet vilket hjälper till att hålla scarfen på plats om man vill ha den hängande över axeln och bak på ryggen. Toppen faktiskt!
 
Vad ska nu scarfen matchas med?
 
 
Efter lite bläddrande i garderoben fastnar jag för denna dovt lila blus som kommer från Wera. Den är gjord av återvunnen textil vilket jag tycker är toppen.
 
 
Första varianten på scarf-knytning blir att hänga den löst runt halsen, och sedan tvinna ändarna.
 
 
Här har jag utnyttjat mönstret som en liten slips-detalj. Man kan behöva sätta en liten nål på lämpligt ställe. Inget halsband idag, utan jag väljer ett par lite större silver-örhängen.
 
 
Här har jag bara snurrat scarfen ett varv runt halsen, och sedan knutit ihop ändarna i en lös enkel knut
 
 
På med en liten beige jacka.
 
 
För övrigt blev det ett par svarta slacks och blanka svarta pumps.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: