stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Grön-strumpa

Kategori: Plagg

En stor del av den här bloggen är att återupptäcka kläder i min garderob som sällan används. På klädplaggs-dagarna försöker jag därför oftast välja något som legat oanvänt väldigt länge. Det är ett bra tillfälle att fundera över om jag över huvudtaget ska ha plagget kvar. Om jag inte får till någon snygg outfit som jag blir nöjd med, så kanske plagget inte tillför något till min garderob.
 
Idag är det dags att rota runt i strumplådan.
 
 
I dag föll blicken på ett par petrol-gröna strumpbyxor. De inköptes tillsammans med en petrol-grön långkofta. Koftan gick dock iväg till Stadsmissionen i "stora utrensningen" som jag nyss gjorde, så då blev det en utmaning att hitta något annat sammanhang för strumpbyxorna. Kanske har de gjort sitt i min garderob...men skam den som ger sig! Jag bläddrade igenom mina garderober på jakt efter något att matcha med. Det enda jag hittade, med lite petrol-grönt i, var denna Desigual-jacka. Det blev en bra start!. Eftersom jackan är så pass mönstrad och färgrik fick det bli en svart bas under.
 
 
Det blev min klänning från Lingon & Blåbär med ett svart spetslinne under, eftersom klänningen är ganska urringad.
 
 
Klänningen är i en söt och kvinnlig modell med vidd i kjolen, drapering vid bysten och vida ärmar som slutar i en bred manschett, dekorerad med blänkande små fyrkantiga knappar.
 
 
Här matchas det med en scarf i samma färg som strumporna
 
 
Örhängena i brunt och petrol blev klockrena. Jag tycker också att det bruna halsbandet funkade bra till jackan.
Precis när jag tog på mig kappan för att gå ut, mindes jag att det i scarves-lådan faktiskt finns en petrol-grön scarf!
 
 
Senare i kväll ska jag och mannen till Wallmans Salonger och ha en lite festlig onsdags-kväll. Det ska bli kul med underhållning och god mat. Nu ska jag fundera över vad jag ska ha på mig ikväll!
 
PS jag traskade iväg på en 7 km promenad i mina nya kängor idag, och det gick hur bra som helst. Inga skavsår!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: