stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Den svarta finbyxan

Kategori: Kläd-klassiker

Bland "klassikerna" har vi nu kommit fram till den svarta finbyxan. Det är tryggt att i garderoben ha en välsittande prydlig byxa med fina pressveck. Det är inte helt lätt att styla dem snyggt då det finns risk att det blir lite tråkigt. Det klassiska är väl att bära dem tillsammans med en kavaj i samma tyg med en skjorta under. I mitt tycke kan det bli lite för präktigt, manligt och tråkigt. I stället för skjorta väljer jag hellre en urringad top i färg. I stället för kostym är det väldigt snyggt att bära den svarta finbyxan tillsammans med en jacka/kavaj i helt avvikande färg, tygkvalitet eller mönster. Matcha gärna med iögonfallande halsband, scarf eller skor för att slippa tråkfaktorn. För att "klä ner" finbyxorna funkar det fint att matcha med en mjuk kofta, kort eller lång. Min favorit är nog att bära de svarta finbyxorna med en tuff T-shirt, skinnjacka och boots.
 
 
I dag blev det dock en enfärgad, svart, långärmad top, svart skinnjacka, svarta stövletter och glittrande accessoarer i grönt.
 
 
Nedtonat och prydligt, men snyggt tycker jag!
 
 
Snyggt halsband i "art deco" stil som jag fått i julklapp av min dotter. Hon vet vad jag gillar!
 
Nästa veckas utmaningar blir, prickigt, preppy, strumpor, örhängen och så förstås en modebildsinspiration!
Väl mött!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: