stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Pennkjolen - alltid snyggt!

Kategori: Kläd-klassiker

Åter dags att uppmärksamma en klassiker, och idag är det verkligen klassikernas klassiker, nämligen Pennkjolen, som är i fokus. När jag hör ordet pennkjol, tänker i alla fall jag på en rak snäv kjol. Den riktiga pennkjolen ska dock vara riktigt snäv, nå ner till knäna och där ska den sitta tight, som en nyvässad penna, dvs knappt någon rörelsefrihet alls. När jag var barn i slutet på 50-talet och början på 60-talet hade "alla" kvinnor riktiga pennkjolar. Jag och min bror brukade gapskratta när vi såg damerna försöka springa i pennkjol. Benen liksom sprätte rakt ut åt sidorna. Att dessutom sylvassa pumps satt på fötterna gjorde inte det hela lättare. Det såg urkul ut.
 
Efter några år blev kortkort i ropet dvs kjolen slutade mitt på låret. Då blev problemet i stället att inte blotta trosorna när man böjde sig framåt. Det gällde förstås också att ha sjysta spiror eftersom i stort sett hela benen blev exponerade. Där är nog pennkjolen mer smickrande.
 
Idag väljer jag min svarta raka kjol från Gant med "moderat" längd. och vidd. En svart rak kjol är verkligen en riktig räddningsplanka. Vad du bär till, sätter verkligen stilen. Knytblus och pumps för en elegant kontorslook, en vit T-shirt och sneakers för en sportig look, spetsblus och volanger för en femininare look, jeansjacka och bruna läderstövlar för en slappare look, färgglad tunika -blus med ballerinaskor för en bohemchik look, tuff T-shirt med tryck, svart skinnjacka samt stövletter eller Dr Maartens för en rockigare lock eller en sprakande glittertop med dito högklackat för en fest-look. Så se till att ha en eller helst ett par svarta raka kjolar/pennkjolar redo i garderoben.
 
 
Fin feminin blus med spetsdetaljer från Zara. Passande örhängen från Glitter.
 
 
Stylingtips!....För att få den "blusiga" looken nyper jag till och gör ett litet veck nere i framkanten på blusen, tvinnar mjukt ett varv och sticker försiktigt ner "snibben" i linningen. Blusen stoppas alltså inte ner innanför kjolen, utan hänger utanpå förutom då den lilla "snibben".
 
På med skinnjackan för att tuffa till det hela.
 
 
 
Pricken över i blir de tuffa skorna med nit-detaljer från Rieker.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: