stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Skyltfönsterinspiration

Kategori: Kreativ stil

I dag ska jag försöka få till någon slags modeinspirerad stil. När jag går på stan eller i någon galleria brukar jag fota skyltdockor som är snyggt stylade. Dagens outfit är inspirerat från en docka i Mall of Skandinavia. 
Dockan var klädd i en stormönstrad top i marinblått och vitt. Till det bars ett par korta jeansshorts och en blå kavaj. 
 
Jag råkar ha en liknande kavaj som skyltdockan bar, så den fick bli dagens utgångspunkt. 
 
 
Här ser man kavajens tyg lite bättre. Fin detalj är näsduken i fickan. Det fiffiga är att det inte är en riktig näsduk, utan  fickans foder som man kan dra upp. Piffigt!
 
 
Korta jeansshorts passar varken på mig, eller på mitt jobb, så jag valde min marinblåa gamla jeanskjol.
 
 
Stormönstrad marinblå/vit top saknas också i min garderob, men det blev lika fint med denna marinblå top från H&M som jag köpte i vintras. Den är sydd i tunt tyg och i två lager. Mina beiga glittriga Rieker-sandaler passar bra till.
 
 
På framstycket är små glittrande stavar fastklistrade,
 
 
Jag tycker jag klarade dagens utmaning riktigt bra och är nöjd med resultatet
 
  
 
 Till frukost blev det en god fruktgröt. Jag kokade banan, mango, persika, russin och torkade tranbär tillsammans med 1/2 dl havregryn och en nypa salt i 2 dl vatten i 5 minuter i en teflonpanna. 
 
 
Gröten serverades med lite färsk frukt, blåbär och lättmjölk. I morse vägde jag 74, 3 kg vilket betyder att jag gått ner ca 4,2 kg sedan slutet av april. Eftersom det är dagen före midsommarafton idag så ställde jag fram midsommarstång och min lilla vas med sommarblommor på frukostbordet. Samtidigt med frukostätningen lyssnade jag på P1 som idag förstås mest handlade om Brexit.
 
 
Om några timmar vet vi...jag hoppas att britterna blir kvar!!
 
 
Glad midsommar!
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: