stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Preppy Look

Kategori: Preppy stil

Oups! Detta inslag från i somras hoppade plötsligt upp här i november. Inte vet jag hur det gick till! Nåja ...det får väl bli en repris då!
 
Idag är det stil-dax igen och jag ska försöka få till en preppy look. De flesta stilintresserade vet, att preppy är en förkortning av prepatory, och att det handlar om klädstilen som i decennier dominerat i prepatory schools på den amerikanska östkusten. Stilen är klassiskt sportig, men prydlig, och är i stort influerad av sporter som tennis, polo, rugby och golf. Förutom de rent sportiga plaggen hör också en hel del andra plagg till stilen så som chinos, ulltröjor eller tweedkavajer för killar, och rutiga, marinblå eller grå tweedkjolar för tjejer, gärna stylade med en vit skjorta, slips och en ullkofta. På fötterna bärs gärna loafers eller seglarskor. Egentligen är stilen väldigt inspirerad av skoluniformerna i England. Eftersom många av ungdomarna på dessa skolor kommer från förmögna hem, handlar det ofta om märkeskläder, men som ni vet, kan man oftast hitta snygga prisvärda plagg i preppy-stilen hos klädkedjorna. När jag googlar bilder på "Preppy style" ikommer det upp oändligt många stiltolkningar. Stilen har med tiden blivit väldigt "bred". Så här blev min variant!
 
 
 Här har jag försökt plocka ihop en preppy stil ur min garderob. 
 
 
 Vit blus, marinblå uppvikta jeans, marinblå kavaj med guldknappar och röda tygskor. Klassiska diskreta accessoarer i guld. Piffade till det hela med en passande mönstrad scarf.
 
 
 Ett smalt guldskärp i midjan "shapade" till formen på den ganska raka bomullsblusen.
 
 
Det blev inte så dumt!
 
 
När jag gick hem från jobbet knöt jag i stället scarden om handtaget på min väska! :-D
 
 
Liten minifrukost bestående av grapefrukt och svart kaffe.
 
 
 Dagens lunch var hur god som helst. I morse stekte jag dessa plättar. Receptet kommer från Ulrika Davidssons 5:2-bok. 4 äggvitor vispades ihop med 1 msk mandelmjöl och 1 matsked kokosmjöl, 1,5 tesked fiberhusk, 1,5 kryddmått malen kardemumma, en nypa salt och 1,5 tsk bakpulver. Jag körde allt hastigt i en matberedare till en jämn smet. Smälte lite smör i en teflonpanna och hällde en halv dl smet åt gången i pannan så att det blev ca 5 plättar i första omgången och tre plättar i den andra omgången. Serverades med lite vaniljkesella och färska jordgubbar och blåbär. Rekommenderas!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: