stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Invisible

Kategori: Plagg

God morgon
Nu har jag alldeles för mycket utväxt i mitt hår och en dassig färg. Jag måste kontakta min frissa idag, och se om jag kan få en tid. Som en nödåtgärd tog jag fram locktången och försökte fluffa till håret.
 
 
Jag hade ovanligt gott om tid på morgonen, så jag dukade lite extra fint till frukost. Jag har en hel del ärvt porslin i mina skåp, och jag tycker att det är kul att mellan varven plocka fram och använda dem. Den enkla frukosten bestående av te och knäckemackor känns mycket mysigare när man dukat lite vackert. Den här fina servisen har jag ärvt efter min faster Elly, som i sin tur ärvde den efter en granne. Grannen hette Vera och jag träffade henne många gånger. Jag tror hon kom ursprungligen från Ungern eller Tjeckoslovakien som det hette förr. Faster Elly hade ett stort varmt hjärta och stöttade Vera när hon blev änka. Vera och hennes make fick aldrig några barn och det fanns ingen som kunde ärva dem, så hon ville att det lilla hon hade, skulle gå till min faster. Vera dog någon gång på 80-talet. Servisen som kommer från det exklusiva porslinsfabriken Meissen, består av 6 koppar och fat, 6 assietter, tekanna, kaffekanna sockerskål och gräddkanna. Min faster som inte hade några dyra fina saker, var så stolt över denna servis och varje gång jag hälsade på henne, så skulle vi dricka te eller kaffe i Meissenporslinet. När jag slurpade i mig morgonteet och knaprade i mig mina knäckemackor, satt jag och tänkte tillbaka på mina mysiga stunder med faster Elly. 
 
 
Titta vilka söta paprikor jag hittade på Hemköp igår!
 
 
För att ni ska se skillnaden finns det två lite större paprikor med. De små är bara ca 5 cm långa. 
 
Dagens lunch blev en lättlagad räkomelett med recept från Ulrika Davidssons 5:2-bok.
 
 
Vispa ihop en omelettsmet av 2 ägg, lite salt och peppar. Stek omeletten i aningens smör i en teflonpanna. När den börjar stelna till klickas små klickar Cantadou pepparrotsost över omeletten. De sista minuterna lade jag över ett lock så det blev riktigt varmt och gosigt därunder. Sedan var det bara att "smöra ut" den halvsmälta osten över omeletten. Jag lade sedan omeletten på en tallrik att svalna, innan jag la i en rejäl hög skalade räkor, hackad dill och tärnad gurka. Ner i en matlåda där jag hade bottnat med sallad och minipaprikor.
 
 
Dagens outfit skall utgå från något så tråkigt som strumpor. Det är sommar och då vill man egentligen vara strumpfri, men det är inte alltid man trivs med utseendet på sina ben, särskilt om man bär en lite kortare kjol eller klänning Då kan man ta till dessa fiffiga strumpbyxor som jag hittade på Åhléns. Det är deras eget märke och de heter Invisible och tjockleken är 10 Den. Jag tycker de lever upp till förväntningarna. Det ser i stort sett ut som om man är barbent, även i en sko med öppen tå.
 
 
Jag valde färgen beige. De finns också i solbrunt. Till tunna nylonstrumpor måste man ha mjuka fina fötter. Jag konsumerar mängder med fotcreme, och testar hela tiden olika sorter. Den här tuben öppnade jag precis. Sorten är ny för mig så jag måste testa den några dagar och se om den håller måttet.
 
Eftersom nylonstrumpor ska testas måste det bli kjol eller klänning idag. Jag plockade fram denna blå/vit-mönstrade klänning från Esprit som jag köpte tidigt i våras. 
 
 
Det blev smycken/accessoarer i blått och guld 
 
 
Den lilla vita blusjackan används flitigt då den är så lättmatchad, och den passar bra till klänningen och skorna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: