stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Den klassiska krispigt vita skjortan

Kategori: Kläd-klassiker

Morgonen startade med en fräsch omelett gjord på 1 ägg och två äggvitor. Serverades med kiwi och granatäppel-frön.
 
 
Vackert och gott...
 
 
...och kalorisnålt
 
 
 Sedan tog jag bilen till dotterns gamla lägenhet. Det var flyttdag idag!. Vi hyrde flytthjälp eftersom dottern har ett piano som är både otympligt och tungt. 
 
 
I dag var det dags för en klassiker, nämligen den krispigt vita skjortan. Den här skjortan är i en härlig kvalitet. Den är ritad av Linnea Braun i ett samarbete med Ellos. Den är så klassisk och välsydd med många fina detaljer. Jag tycker det blev snyggt med ett vitt linne under och slitna upprullade jeans. Enkla smycken så som pärlörhängen i öronen och en liten silverberlock runt halsen samt stålklocka och ett enkelt armband.
 
 
 När flyttningen var klar var det dags för lunch. Åter igen sallad med kyckling, samt lite Levain-bröd stekt i olivolja med vitlök. Såsen är fetaost blandad med yoghurt.
 
 
Visst blir man av glad av vacker färgrik nyttig mat!
 
 
Här sitter vi på dotterns balkong i den nya lägenheten, och tar igen oss med var sin kaffe på den soliga balkongen, iklädda våra tjusiga stråhattar
 
 
Jag fick visst ett litet ljusspel i ansiktet a hattbrättet!
 
Efter fikat packade vi upp alla kartonger, monterade bord, bäddade sängen och....sen var vi helt slut!!
 
På kvällskvisten blev det grillning på vår balkong i huset bredvid!
 
 
Oxfilé på elgrillen...minsann!!
 
 
...och här har vi de goda tillbehören dvs potatissallad på nypotatis med mycket dill, tzatziki, sallad och bearnaise-sås
 
 
 Gott rosévin i glasen!
 
 Efter en efterrätt bestående av fruktsallad med vaniljkesella, bläddrade jag och dottern i en massa "Allt i hemmet"-magasin och hon fick riva ut sidor hon gillade. Det var intressant, för vi har väldigt olika smak. Jag vill ha modernt och cleant och hon föredrar romantik, blått och vitt, mörka träslag, Howardsoffoa, äkta mattor, kristallkrona, guld och silver, gamla stolar och silvervaser med rosor.
 
Här är några iav de nspirationsbilder som hon föll för.
 
 
Sovrum med romantiskt touch med blåvita tapeter, mörka träslag, lampor i gammal stil och guldspegel.
 
 
Gamla stolar, blåblommigt och rosa blommor.
 
 
Svart, rotting och mässing
 
 
Här gillade hon bildcollaget
 
 
Engelskinspirerat med äkta matta, blå/vitt, vackert träslag, kristallkrona och mässing
 
Jag kan bara säga att hennes nuvarande bohag är vädigt långt ifrån dessa inspirationsbilder. Dessutom är lägenheten i grunden 70-tal med lite upp-piffning av köket i 2015-talsstil. Där finns också en Josef Frank-tapet. Själv har hon mest ett hopkok av sådan hon fått, samt lite stramt och vitt IKEA ...men hon har faktiskt ett blankt svart piano och en guldspegel. Vi får se vad vi kan sno ihop. Jag har ett och annat i mitt förråd som kanske kan komma till användning. Jag återkommer i ämnet.
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: