stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Spetsfundigt!

Kategori: Accessoarer

Igår var det armbandets dag, och jag plockade fram mitt allra nyaste armband, nämligen detta i svart formbar metall från H&M. Så fiiint!
 
 
Till detta spetslika armband tänkte jag mig att matcha med något  rustikt. Jag fastnade för min nyaste kjol, som jag köpte på Stadsmissionen för 40 kronor. Den är i ett lite grövre "salt & peppar"-tyg.  Ett helt otroligt pris för denna helfodrade kjol från Steilmann. Den är så fräsch, så jag misstänker att den knappt är använd. Jag hade tänkt att välja en svart polo, men när jag bläddrade i garderoben fick jag syn på denna svarta favoritblus med spetsdetaljer. Den blev perfekt, då den matchade både armbandet, samt blev en fin kontrast till det grova tyget i kjolen 
 
 
Då kjolen saknar linning, valde jag att markera midjan med ett lite bredare skärp.
 
 
Svarta strumpor och höga stövlar.
 
Igår var jag bjuden till mitt gamla jobb på julfrukost med julklapps-spel. Oj så kul vi hade!! Alla hade köpt en julklapp för 50 kronor. I första omgången slåss man om att få välja julklapp, utan att veta vad som finns inne i paketen. Man använder två tärningar och det gäller att få två likadana siffror, för då får man välja en julklapp. När alla fått var sin julklapp, så är det dags att öppna dem, och kolla vad som finns inuti. Sedan spanar alla runt vad de andra har fått, för att spetsa in sig på det "fynd" man helst vill ha...för nu börjar själva jakten,... och den är på tid (ca en kvart). Nu går tärningarna laget runt i snabb takt, varv på varv. Den som får två likadana tärningar, får sno en klapp från någon annan. Det är alltid vissa klappar som är mer poppis. Igår var det ett ölglas med kylvätska, som håller biran kall. Även de som egentligen inte var så intresserade av glaset, snodde det bara på pin kiv. När tiden är ute får man behälla de julklappar man lyckats spela till sig. Man kan också bli helt utan. I fjol fick jag ingenting, men i år lyckades jag sno till mig tre stycken, nämligen en ljuslykta, en påse saffransskorpor från Gateau, samt de vinröda tygservetter som jag själv hade köpt, ....och som jag gärna ville ha! :-D
 
 
Efter julfrukosten uträttade jag några ärenden, och sedan bar det av till galleriet för att "städa ur" oss. Jag sprang runt i iskylan i Gamla stan, för att hitta en återvinnings-central. Jag hittade den till slut, så vi blev av med dels en massa kartonger efter uppackningen av ramar, och dels flaskor efter bubbel- och glögg-minglet.
 
På vägen tillbaka hittade jag en karamellfabrik/butik, där jag stannade och köpte 4 sorters kola. Gammeldags chokladkola, Hallonsalt-kola, Gammeldags gräddkola och Salmiak-kola. Jag smakade några stycken och de var förstås goda. Resten ska sparas till julaftonens gottebord.
 
 
När jag läser ingredienserna lite noggrannare, känns de inte särskilt "gammeldags". Mjölkpulver, maltodextrin, palmolja, emulgeringsmedel E471,,,,nej... nästa år kokar jag egen med sirap, grädde och mandel.! 
 
På kvällen blev det dansträning. När vi kom hem var jag så otroligt trött så jag lade mig ca 22.00, vilket är väldigt tidigt för att vara mig.
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: