stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Rock-ikon

Kategori: Modebildsinspiration

Nu är det måndag igen. Helgen rullade på i snabb takt. På lördagen var vi bjudna på ett 18-års-
kalas, som verkligen var jättetrevligt. På söndagen blev det en promenad i det vackra decembervädret. Det var riktigt skönt i solen så vi satt och fikade utomhus, inlindade i var sin filt. Kanel-latte och blåbärspaj! Mysmys.
 
Den här veckan börjar med en inspirationsdag....och jag fortsätter kopiera stilar från Elle´s oktobernummer 2016. Idag är rubriken "rock-ikon", I reportaget ser man bl a rockiga t-shirts matchade med 70-talsjeans, "orkesterjackor" samt Vegamössor. ...eller leopardmönstrat vippig kjol till en teddy-fodrad kavaj-jacka. Jag fastnade dock för den här bilden.
 
 
Verkligen 70-talsinspirerad bild!
 
Jag började med att plocka fram mina utsvängda mörkböå jeans som matchades med en ganska ny blus från H&M med vackra orkidéer. 
 
 
Jackan är designad av Per Engsheden i samarbete med Ellos. Superskönt mjukt tyg  som inte blir skrynkligt....och, många fina och smarta detaljer.
 
 
Den är väldigt användbar. Här använder jag den som innejacka, men på sommaren funkar den som ytterplagg i "safari"-stil. I den styling-katalog som följde med plagget, användes den som kort klänning med svarta täta strumpor och, om jag minns rätt, ett brett skärp. Den var också stylad med roströda leggings och tuff t-shirt...och jag tror även med slitna jeans. Jag kan tänka mig den över en svart polo och kort svart kjol. Bra plagg helt enkelt.
 
För övrigt blev det stövletter samt ett halsband bestående av en  beigerosa putsad sten i en lång halskedja. Min outfit blev inte så Inte så väldigt likt bilden...men den var i alla fall en bra inspiration.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: