stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

La Boheme

Kategori: Boho-chik stil

Fredagens outfit gick ut på att försöka fixa till någon slags boheme-chik stil. Det är absolut ingen favoritstil för mig. Jag har få kläder  som passar den looken. Jag tänker mig brokiga och långa klänningar med vidd i kjolen. Glesvirkade schalar, slokhatt och mockakängor.  Funkar också med tunika till korta shorts eller ljusblå slitna jeans. Vida byxor med en halterneck-top samt en varm poncho, eller en söt vit brodyrtop eller klänning. Häng också på en brun mockaväska med fransar eller en beige makrame-väska. Där han ni stilen så som jag tänker mig den!. Kanske lite väl somrigt? Vintertid kan jag  tänka mig lurviga stövlar och mössa samt pälsjacka. Fuskpäls förstås!!
 
Några sådan kläder finns dock inte i min garderob!
 Här nedan kommer min boheme-chiks-variant..inte särskilt lyckad, men i allafall ett försök.
 
 
Jag började med att ta på mig en mörkblå mönstrad tunika och ett par mörkblå utsvängda jeans.
 
 
På med ett riktigt fint boheme-chikt halsband som faktiskt passade väldigt bra till topens färger.
 
 
Kanske snyggare att korta av tunikan? Jag gjorde en smal fläta på var sida ansiktet för att "bohema" till det lite.
 
 
På med min goa långa ullkofta, hoops i öronen och mina svarta kängor med en liten klack.
 
Nej...det blev inget vidare! Riktigt trist faktiskt!
 
Nästa vecka blir det förutom en inspirationsbild också rutigt, arty-stil, långärmad top och en brosch. Jag har dessutom flera fester på gång i nästa vecka. På tisdagkväll är jag bjuden på julbord, på onsdagkväll ska jag på tjejträff med bästa väninnorna, och på lördag ska jag hjälpa till på en vernissage. Senare på kvällen är det julfest med dans-gänget. Så det är bäst att börja fundera så smått på "what to wear"
Trevlig helg!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: