stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Bakat till vernissagen

Kategori: Allmänt

Dagen har gått åt till att baka till morgondagens vernissage. Det blev kladdigt sega chokladrutor, citronpaj och en Silvia-kaka. Jag hade ingen aning om att just den kakan hette Silvia-kaka. Jag var med i en kör på 80-talet och en av körmedlemmarna, Rigmor, hade med sig just en sådan här kaka till en av våra kör-kalas. Det var en äldre släkting till henne som hade bakat den. Vi blev som galna i den, och alla fick vi receptet. Jag gjorde kakan många gånger, men helt plötsligt hittade jag inte receptet. Kakan föll i glömska, men nu idag när jag ville få ihop en liten kak-collection med olika smaker, så mindes jag kakan med den goda glasyren. Tack och lov för Google. Några sekunder senare hade jag receptet! Det var då jag såg att den hette Silvia-kakan.
 
 
Längst upp chokladkakan, citronpajen till vänster (med florsocker) och Silvia-kakan till höger.
 
 
Ser lite tråkigt ut så här, men de ska förstås läggas upp på fina fat med tårtpapper!
 
Nu ska jag plocka ihop allt jag ska ha med mig, och som vi ska bjuda på. Det blir glögg, pepparkakor samt en skål med chevré-kräm att bre på. Det blir mousserande vin, ostar, kex och vindruvor och det blir kaffe och de mjuka kakorna.
 
Om några timmar ger jag mig iväg, för att fixa till så mycket som det går inför morgondagen, då det är dags för själva vernissagen. Det ska bli spännande! Hoppas nu att det kommer några och tittar och firar!...och kanske köper!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: