stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

1930-talet

Kategori: Retroinspirerad stil

Idag är det dags för retroinspirerad stil, och det är 1930-talet som gäller. I efterdyningarna av det glada 1920-talets utsvävande liv, med efterföljande börskrasch, så startade 1930-talet i depression och lågkonjunktur. Arbetslösheten var svår. I decenniets sista år startade det andra världskriget. 1930-talet var således ett mycket tufft decennium. De självsäkra 20-tals-brudarna, med korta klänningar och mörkröda läppar fick byta till mer sedesamma klädmodeller med längre kjolar, samt vara sparsammare med makeupen.
 
Jag kollade in den här bilden som inspiration.
 
 
Jag började med att fixa till en 30-talsfrisyr, genom att kamma en låg stram bena som fixerades med hårspray. Sedan rullades små lockar fram, som fästes med hårnålar och sprayades. Av det bakre håret valde jag att göra en valk.
 
Det första jag fastnade för i bilden var kjolen, som fick mig att tänka på min småblommiga trikåkjol. Jag funderade sedan på lämplig överdel och fastnade för min ganska nyinköpta cremefärgade blus med svarta bandkanter. Jag plockade fram min svarta solhatt från Åhléns, samt en liten vit/svart-prickig scarf som jag prydde hatten med. Mina dansskor påminde starkt om skorna på bilden, så de åkte också fram. Sist men inte minst,  plockade jag fram en fuskpäls-krage som jag köpte på Lindex för säkert 8-10 år sedan.
 
 
Så här blev det med frisyr, nedhissad kjol, blus och skor. När det gällde accessoarerna tänkte jag direkt på pärlor. Jag har lite sådant efter mamma och mormor. Jag plockade också fram ett par gamla örhängen efter min mormors syster. Jag är ganska säker att de är från 30-talet. De ser ut så här.
 
 
Det saknas tyvärr några stenar här och där.
 
 
På med hatten, ett skärp i midjan, och ett par svarta handskar.....så är stilen "hemma".
 
 
Jag kände mig verkligen flott.
 
 
Jag kollade också in den här bilden, som inspirerade mig att ta fram min nya beige/guld-kofta kombinerad med fuskpäls-kragen..
 
 
 
Jamen.... hur 30-taligt blev väl inte det här! Jag tycker det blev fantastiskt bra, om jag får säga det själv!
 
I dag skulle jag till Skansen för att titta på Luciafirande, och så här vågade jag inte åka!  Bort med den knasiga 30-talsfrisyren! Jag bytte ut kjolen mot svarta smala byxor, samt skippade hatten. Resten behöll jag, förutom att dansskorna byttes ut mot mina grova kängor. Det blev en helt annan stil, men ändå lite inspirerad av 30-talet.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: