stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Transit-dag

Kategori: Semester

Tjolahopp. idag börjar semestern och jag och mannen skall åka på kryssning i Medelhavet. Idag flyger vi till Barcelona för att kliva om bord på Celibrity Cruises fartyg Equinox. Jag har noga planerat mina semesterkläder och här följer bilder både från planeringen och själva semestern.
 
Vi ska åka med ett galet tidigt flyg från Arlanda (alltid är det så!) så Taxin hämtar oss i gryningen. Eftersom vi är flitiga gäster på Celibrity Cruises har vi en del benefits bl a en gratis kemtvätt. Därför tar jag fiffigt nog med mig min röda kavaj som behöver tvättas. Den får bli min resjacka. Till den blir det svarta Tigerbyxorna och en svart/vit topp inköpt i USA. 
 
 
 
Svartvit top inköpt i Miami på en butik som heter Kasper.
 
Under bär jag ett svart formande linne från Trinny och Susanna. Det är så fiffigt sytt. Tyget över bysten är i mjuk cashmere, vilket gör att bysten får plats. I vanliga formande linnen trycks bysten ihop och fettet har en tendens att välla ut mot armhålan. Inte snyggt. Linnet var dyrt, men rekommenderas varmt! Det som trots allt trillar ut beror på BH:n
 
Accessoarer i rött och silver. Mitt fina röda korallhjärta har jag fått av mannen i mitt liv. Örhängen från Glitter och armbandet har jag ärvt av min mamma.
 
Det blir champagne när vi stiger ombord, och sedan dags för lunch. När vi sedan fått vår hytt blir det uppackning och innan kryssningen startar måste den obligatoriska säkerhetsgenomgången göras. Den är ganska mycket mer omfattande än flygets 2-minutare. Efter detta är det dags att göra sig i ordning för middag och dans. Första kvällen kommer jag att se ut så här!
 
 
Svart nyinköpt top från Esprit med fint lagda veck i urringningen. Kjolen är en gammal Joseph Ribkoff som nästan alltid är med på mina kryssningar. Den är lättskött och den är kul att dansa i. Det "svänger "om den. Dessutom använder jag den  ofta ovanpå baddräkten, när jag vill känna mig lite mer klädd till lunch. En riktig räddningsplanka på semestern således. Funkar till vardags, till stranden och till fest. Jag har satt på mig ett resårskärp för att få till en "klännings-look".
 
 
 
Här ser mn de fina detaljerna lite bättre.
 
 
Halsband och örhängen i "silver" och mönstrad emalj. Setet är inköpt på Malta. Svart resårskärp med skinnimitations-detaljer och stort spänne. Mammas armband igen!
 
 
En liten tunn jacka i bomber-modell ovanpå för att känna mig lite mera klädd. Vilt och vackert djungelmönster
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: