stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Tidningsinspiration

Kategori: Modebildsinspiration

Idag har jag bestämt mig för att hitta inspiration till dagens klädval genom att kolla in någon av mina gamla modetidningar. Jag högg en tidning på måfå i högen och fram kom en ELLE-tidning från oktober 2013. Det sägs att ingenting är nytt under solen, så det spelar ingen roll att tidningen har några år på nacken!
 
Detta är vad jag  fastnade för! Hundtandsmönstrat i svart och vitt!!
 
 
Hundtandsmönstret är så snyggt och tidlöst. Dessutom är det extra snyggt i just svart/vitt. När jag gick i nian sydde mamma ett par glenncheckrutiga byxor till mig i svart/vitt med en svag lejongul ruta. De var verkligen jättesnygga och supermoderna, och de satt som gjutna på mig. Till byxorna hade jag bl a en lejongul grovt stickat polo med stor krage, som liksom skulle hänga ner i en drapering. På höften hängde ett läderbälte med ett stort spänne och på fötterna hade jag svarta stövlar. Jag kände mig så modern och snygg.
 
Under årens lopp har jag sytt väldigt mycket. På 80-talet sydde jag ett par glenncheckrutiga byxor och en snäv kjol i samma tyg. De blev båda superfina och användes flitigt.
 
På 90-talet sydde jag ett par vida hundtandmönstrade byxor till mig själv. Tyvärr lyckades jag otroligt nog klippa hål precis mitt på knäet i samband med att jag höll på att klippa bort lösa trådar. Byxorna blev  blev aldrig använda. Det gick inte att laga snyggt eftersom tyget fransade sig hela tiden. Jag var vansinnigt arg på mig själv. 
 
Går det att få till något modetrendigt av det som finns i hundtandsmönstrat i min garderob?? Nja, det blir väl en mer klassisk damig look. 
 
Jag har plockat fram en svart pennkjol med lite högre midja. Den passar perfekt då den hundtandade jackan är i en väldigt kort modell. Under blir det en svart polojumper. Jag har inte bestämt mig ännu för om det blir helsvarta strumpor eller om jag ska våga mig på mina hundtandade. 
 
 
 
 
 
Som ni ser blev det hundtandmönstrat även på benen. Jag ser lite tantig u,men fick trots detta positiva spontana komplimanger av 2 av mina kollegor.,,,men jag ser himla tjock ut!!! Inte smickrande för figuren precis.
 
 
Tyckte knut var en passande frisyr till dqgens outfit.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: