stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Skärpning!

Kategori: Accessoarer

Accessoar-dag och det är dags att skärpa till sig, dvs få till en snygg outfit genom att utgå från ett skärp. Jag har redan bestämt mig för ett turkos skärp som jag köpte förra sommaren! Jag har för mig att det var i Dover (med de vita klipporna). Jag hittade det i en liten billighetsbutik för 3 pund. Det var inte världens snyggaste men tillräckligt okey för det priset.
 
 
Det påminde mig om ett skärp jag hade runt millenieskiftet. Det var ett kanonfint turkost skärp i skinn som jag köpte på Flash tillsammans med en scarf i samma färg. Då var grått högsta mode så jag bar det till ljusgrå finbyxor med hög midja och avsmalnande ben, grå top i samma ton samt en gallerstickad grå kofta. Jag var så himla nöjd med den stassen. Jag minns att jag köpte den till min mammas 70-årsdag då vi åkte på kryssning till Helsingfors. På själva födelsedagskvällen bar jag en fantastiskt vacker klarblå klänning i Lotta Engberg-stil, dvs utställd klänning med snävare liv och kjolfåll som slutade på vaden. Den var helt framknäppt. Vidden i livet justerades med ett fiffigt knytsystem i ryggen. Jag hade kvar den i många år. Jag kortade faktiskt av den till knälängd efter nägra år, vilket blev väldigt fint.
 
Eftersom jag har kvar den turkosa scarfen från Flash, så tänkte jag på kul köra med den grå stilen idag, men det föll på att jag inte får på mig den enda grå kjol jag har. Jag har blivit för tjock!
 
 
 
I stället har jag plockat fram min svarta stretchkjol från Modevillan, en urgammal vit bastopp från MQ (nu pratar vi minst 10 år), en beige kofta från H&M (säkert 5 år) och så de turkosa detaljerna! Lite i präktigaste laget, men nu får det bli så.
 
 
Turkost skärp från England 2015, turkos scarf från Flash årgång 1999, turkost halsband från St Lucia i Karibien 2010, turkosa örhängen från Glitter 2013 samt mitt älskade fjärilsarmband som mamma köpte till mig på en resa någon gång på 70-talet.
 
 
 
Det här är inte bara en dagens outfit! Det är en outfit full av fina minnen!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: