stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Inspireras mera

Kategori: Kreativ stil

 
Idag ska jag försöka hitta en modern look för idag är det dags för modeinspirerad stil. Vad är inne just nu? Bläddrandes i nyaste numret av Tara respektive Femina ser jag vida tunna långbyxor, smala eller vida vadlånga kjolar, plisseringar, korta jackor av olika modeller, superlånga västar, kavajkappor och trenchcoats, ofta i tunna tyger och med knytskärp. På fötterna sitter beige eller marinblå sneakers. Femina visar också lite bohemiskt indianinspirerat som är jättefint, men som inte passar på mitt jobb. Säsongena dominerande färger är basfärgerna marinblått, jeansblått, vitt samt alla nyanser av beige. Dessutom visas färgglada solitärer som t ex en knallgul eller korallfärgad skinnjacka. Hur fina som helst!
 
Inte mycket av detta finns i min garderob, så det blir nog svårt att få till en trendig look! jag får ta mig en tur på stan och fundera på om jag ska införskaffa något nyckelplagg. Tänker spontant på en vid byxa och kanske en lång väst. 
 
I nyaste Tara nr 5 2016 hittar jag dock denna bild där huvudnumret är "den lilla korta" jackan.
 
 
 En svart snygg skinnjacka har jag, En cremevit/svart tunika likaså. Vita stretchjeans med revärer och broderier saknar jag, så det får bli svarta jeans helt enkelt, eller eventuellt mina svarta finbyxor med boot cut. Ett par långa örhängen ska jag nog kunna leta fram ur smyckelådan, och min stela guldlänk påminner om modellens armband. Halsbandet skippar jag eftersom min tunika har fina små speglar på bröstet. 
 
 
Det blev "finbyxorna"
 
 
Accessoarer i guld, både falska och äkta
 
 
Coola örhängen från Glitter. Vid något tillfälle har jag använt ett av dem som berlock. Hängde helt enkelt örhängets krok på en lång guldkedja. 
 
 
Tack Tara för inspirationen!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: