stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Slappis-stil

Kategori: Preppy stil

I dag kör jag med en slappis-stil under kategorin "sportig stil". En ljusblå T-shirt från Gant, en vit huvtröja och slappa jeans...och så en mjuk blå/brun-mönstrad scarf.
Den klassiska sportiga stilen för mig representeras i hög grad av preppy-modet d v s chinos, skjortor med button-down-kragar, manchesterkavajer och tweedkjolar. Sedan förstås också plagg inspirerade av olika sportgrenar som t ex baseball, basket, tennis och golf. Preppystilen kommer från det mode som välsituerade ungdomar bar i de  universitets-förberedande skolorna (prep-schools) på amerikanska östkusten, så kan kan även där räkna in nutidens sportkläder så som T-shirts med universitetsnamn på bröstet, huvtröjor och mjukis-brallor räknas in. Det har blivit ett riktigt populärt mode i Sverige, ett riktigt slappis-mode! Skönt och bekvämt, men inte så snyggt. Preppy-stilen påminner mycket om de skoluniformer som ännu bärs på många skolor i England, så som veckade kjolar och byxor, ulltröjor och grova strumpor. Jag tycker därför att man också kan inkludera många plagg  från den  engelska upper-class countrystilen,så som  sportiga eleganta kostymer och dräkter i tweed. Amerikanska östkusten kallas ju faktiskt för New England....men jag kanske har fel i detta?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: