stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Hej 70-tal

Kategori: Retroinspirerad stil

Nu är det dags för en retroinspirerad stil, och idag blir det 70-talsnostalgi. När 70-talet började var jag 15 år och började intressera mig för mode. Jag hade ont om pengar, men om man var ihärdig gick det att hitta reafynd. Jag var väldigt ihärdig och påhittig. Jag rotade i fyndlådor samt sydde om en del ur mammas garderob. Mestadels sydde jag in!!!!...allt skulle sitta tight i början av 70-talet. Det var också poppis att dekorera med tygapplikationer på kläderna. Jag minns särskilt en luffar-hare i vitt och blått som jag och min kompis sydde på var sin gul topp. Det var en period vi bästisar gärna ville se ut som tvillingar. Man visade att man hörde ihop. Jag minns också V-jeans, Gul & Blå, broderade tunikor från Indiska och småblommiga tunikor från Hennes, Indiska broderade toppar med små speglar, gabardinbyxor och blusar med stora kragar. Randiga slipovrar, långkoftor, lammullströjor,manchesterjeans och långa kjolar. De fina Mahjongtopparna hade jag aldrig råd med. De var lyx!
 
Idag har jag valt en blommig tunika, inköpt på MQ för 7-8 år sedan om jag minns rätt. Den är rätt typiskt 70-tal då blommiga omlottoppar var hett. Oftas knöt man tamparna bak på ryggen. På 70-talet hade vi en kökstapet som banne mig såg ut som tyget i den här tunikan. :-). Till detta blir det förstås vida byxor och en långärmad topp. Jag minns första gången jag såg en tjej som hade en kortärmad T-shirt ovan på en skjorta. Det var 1971. Jag tyckte det såg "helflängt" ut (som man sa på den tiden). Det såg inte klokt ut i mina ögon.
 Men hon var tidigt ute...snart hade alla det!...även jag!
Fjärilar i form av broscher var mycket hett. Förutom på topparna satte vi dem även på jeansbenen någonstans,  t ex strax ovanför knät, Det var vanligt att man bar enkla guldsmycken, särskilt i den åldern eftersom man precis hade fått dem i gåva på sin konfirmation. Annars var det populär med långa halsband av små indianpärlor, som virades ett antal varv runt halsen.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: