stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Skor

Kategori: Allmänt

I dag är det accessoardag och dags för skor. Jag har bråttom så jag högg första bästa par ur garderoben vilket blev ett par marinblå loafers inköpta 1987!!!
Passar med jeanskjol och marininspirerad tröja.

Desigualkjol

Kategori: Plagg

Det här är det allra första Desiguaplagg jag köpte. Det var 2009 i Palma på Mallorca. Jag tyckte det var den knasigaste butik jag varit inne i. Denna kjol var på rea så jag köpte den till ett mycket bra pris. Jag har använt den en hel del. Idag valde jag en röd topp och diro skärp. Jag tycker att mina ben ser lite pinniga ut i den här modellen.

Turkos förstås!

Kategori: Färg

I dag är det en turkos dag jag älskar starka färger. Idag blev det en kavaj i den aktuella färgen matchad med en scarf i turkos lila och grönt. Plockar upp det lila i en topp.
 

Klassisk svart kavaj

Kategori: Kläd-klassiker

I dag visar jag ett alternativ med klassisk svart kavaj. Svart kavaj är elegant, men kan lätt bli trist. Därför väljer jag en fin T-shirt med glittriga fjärilar, ett paljettskärp och chockrosa strumpor.
hmmmm ...lite suddig tyvärr!
 
....

Stella Mccartney-scarfen

Kategori: Accessoarer

I sitt samarbete med H&M designade Stella Mccartney bl a en väldans lång scarf. Den kan nå långt ner på vaderna om man önskar. Jag köpte denna scarf tillsammans med ett sidenlinne i samma färg. Linnet snodde min dotter vid något tillfälle men scarfen ratades. Jag har själv aldrig använt den, men tänkte att idag, när det är scarf-dag så ska jag banne mig utmana mig själv och få till något snyggt med denna scarf.
Det blir jeans med vit topp och boots. Tja - inte så pjåkigt tycker jag själv.
 

Petrol

Kategori: Färg

Petrol är en vacker blågrön nyans. Petrol betyder egentligen bensin, men jag har inte koll på kopplingen till just denna vackert blågröna ton. Olja är svart men kanske är bensinen i någon rå fas av raffineringen just petrol.
Idag åker min petrolblåa långkota fram. Petrol är snyggt till svart, grått och mörkblått men jag kör på brunt idag.
 
Matchande örhängen och halsband med pompombollar