stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Kortärmat

Kategori: Plagg

Ännu lyser våren med sin frånvaro, men idag är det dags för kortärmad så det så!
Något jag inte använt på länge är denna bruna topp, inköpt för 2 år sedan på Flash.
Även jeansen och jackan kommer från Flash.
 
 

Ränderna går aldrig ur

Kategori: Mönstrat

Idag är det mönsterdag och det som gäller är randigt. Plockar fram en gammal blå/vitrandig topp. Den matchas med blå jeanskjol, beige liten jeansjacka och blått 70-talsmycke runt halsen. Vit klocka från Lambretta,
Skärpet åkte av efter fotograferingen...det var snyggare utan!

Premiär för nyinköpt klänning

Kategori: Fest

Idag, när det är tema "Fest" plockar jag fram min nyinköpta färgglada klänning. Vi ska ha lite gäster på middag, och med ett förkläde om magen kom jag att se ut som en hemmafru från 50-talet. :-). Åh ..jag gillar den verkligen. Eftersom jag inte har mycket till midja brukar sådana här modeller med rynkade vida kjolar, vara rena katastrofen för mig. Denna klänning har platta veck i stället för "rynk" vilket passar mig betydligt bättre!. Resårskärp är obligatoriskt. Jag har inget bra resårskärp till klänningen. Jag får ta det jag har. Ett svart resårskärp med guldnitar...men jag vänder det ut och in så det blir helsvart. Fiffigt!! Klockrena accessoarer blir förstås pärlor. Jag väljer ett par blekrosa från SNÖ of Sweden.
 

Armband igen

Kategori: Accessoarer

Accessoardag och armbandets dag...men vilket ska jag välja. Jag brukar försöka välja sådant som jag inte använt på länge, och efter lite rotande i smyckeslådan hamnade följande fyra armband i fokus.
 
Det som fått vila allra längst är nog det lilla svart/gröna. Jag köpte det på en semestertripp till Fuertventura 2008. Jag och kompisen besökte en marknad där det såldes allsköns ting. Säljaren påstod att allt material kom från vulkanerna på Fuertventura, Jag tyckte det var lite fint och extra kul om det verkligen var som han sa. Jag köpte ett set med både halsband och armband.
 
Då var fantasin i rullning....en svart/grön volangtop plockas fram som matchas med svart kjol och grön kofta med skärp.
 

Linne-dags

Kategori: Plagg

 
Idag är det klädplaggsdag och dags för linne. Jag plockar fram ett linne som jag använt 1 gång. Jag köpte det i Bologna på min lilla hösttripp där. Jag hade för mig att det var mörkgrått så jag plockade fram lite grått som skulle passa. I dagsljuset morgonen efter såg jag att linnet är brunt!...så då ändrade jag raskt till brunt, beige och blått.
 
Kjolen är sedan 2002, halsbandet sedn 2006 och koftan har väl en 3-4 år på nacken. På jobbet hade jag bruna snygga stövlar till!
Usch så suddig bilden blev!
 
 
 

Vit som snö

Kategori: Färg

Dagens färg är vit. Helst skulle jag ha velat klä mig i vitt från topp till tå...men det känns inte som rätt årstid för det. Vintern håller oss i ett järngrepp än så länge. Det blev vit "singoallablus", armband med vita stenar och vita pärlor i örenen och runt halsen. Till det en potatisbrun kofta och dito jeans. Oinspirerat söndagsval!