stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Rock´n roll

Kategori: Rock-chik stil

Stildags och dagens utmaning blev att rocka till sig lite. Det är fortfarande sommarvarmt ute, så det fick bli en lätt klädsel.
 
 
Trots att det bara var en vanlig fredag plockade jag fram mitt fina fest-linne från Joseph Ribkoff. Jag tycker att det är lite "rockigt" med sina metallnitar runt ringningen. Sedan blev det min svarta "skinnkjol". Den är tunn, lätt   och bekväm....och bara att torka av med en fuktig trasa om/när man spiller på sig. Hahaha!
 
Det fick glimma även om dojorna.
 
Naturligtvis blev det lunch ute i solen, som vanligt. Sååå varmt och mysigt. För övrigt pågår dock även projekt vårstädning här hemma. Nu är jag klar med mitt arbetsrum, som fått ändra färger från grått, gult rosa, till vitt och grönt.
 
Så här såg det ut innan
 
 
 
 
...och nu ser det ut så här...grönt som våren...
 
 
Kuddar i vitt och olika nyanser av grönt 
 
 
Inspirerande renstädad arbetsplats med rentvättad fönsterruta.
 
 
Statyetten kommer från min pappas föräldrahem. När jag var barn hade jag en kompis hemma, och vi satt i var sin snurrfåtölj  som vi satte fart på, för att bli yra (!). Helt plötsligt lyckades min kompis komma åt statyetten som åkte i golvet och gick sönder. Huvudet ramlade av. Vi blev så olyckliga, och min kompis stack hem direkt. Jag glömmer aldrig vad min mamma sa, när jag darrande och ledsen beskrev för henne, vad som hade hänt. Hon sade bara att "hälsa din kamrat att jag inte är arg, bara ledsen...och den går att laga". och mycket riktigt klistrade mamma fast huvudknoppen på figurinen, och där har det suttit sen dess. Den händelsen (bl a)  har präglat hur jag själv har tänkt när mina barn lyckats strula till någonting. Inget skällande, utan förståelse och tröst. Dock kan man alltid visa att man är ledsen  för det som hände.
 
 
Den här lilla hästen fanns också i mitt föräldrahem. Så söt! Krukorna har jag köpt på loppis och de kommer från porslinsfsbriken Hackefors.
 
 
Just nu har jag många barndomsminnen runt omkring mig. Ljusstaken och den lilla namnstämpeln fick pappa av sina syskon på sin 30-årsdag. Pappa tyckte ljusstaken var gammalmodig, så den stod mest i ett skåp. Jag tycker den har något ärgat romantiskt över sig, så nu ska jag njuta av den ett tag. :-D
 
Nu ska jag ta mig an badrummet! Puh!
 
 Top: Joseph Ribkoff, kjol: Lindex, Skor: Rieker, Örhängen: Köpta på Malta, Armband: Gåva från mamma
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: