stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Sailor och grekiska dramer

Kategori: Plagg

De här riktigt mörkblå sailor-inspirerade byxorna med guldknappar fram, har hängt i min garderob i månader, eftersom jag har varit för lat för lägga upp dem. Nu har jag tagit mig i kragen, och det är jag glad för, eftersom det är riktigt sköna, bekväma och snygga byxor. De är av det italienska märket Raffaello Rossi. Jag köpte dem på rean i somras. Det är mitt andra par av samma märke. Sen tidigare har jag nämligen ett par svarta i en annan modell, men i samma sköna kvalitet. De är närmare 8 år gamla och trots att jag använt dem på jobbet hur mycket som helst, så är de varken nötta i baken, noppiga eller urtvättade. De senaste åren har jag varit rädd om dem, och använder dem bara på danstävlingar.
 
 
Jag tyckte det blev fint att matcha de mörkblå marinbetonade byxorna med vitt/blått/rött.
 
 
 I dag har jag varit på Dramaten igen och sett två fantastiska föreställningar, närmare bestämt två gamla dramer från ca 400 f KR skrivna av Sofokles. Det var dels dramat "Oidipus", ni vet han som får en dom vid födseln att han ska döda sin far och gifta sig med sin mor, och hur än olika personer försöker inverka för att det inte ska inträffa, så medför deras handlingar ändå att domen slår in.
 
Och så var det dramat om Antigone, som är dotter till Oidipus som han fick med sin mor. Dramat handlar om att Antigone mot kung Kreons vilja begraver sin bror som dött efter en strid om makten. Då brodern anses skyldig till striden anser kung Kreon att hans kropp inte är värd att begravas, utan endast ska få ruttna bort utanför stadsmuren. Antigone trotsar kungen eftersom hon anser att blod och religion är starkare än statens vilja.Som straff begravs hon levande av kung Kreon, och i gravkammaren hänger hon sig. Antigones älskare, som också råkar vara kung Kreons son, tar därefter sitt liv av sorg. Kung Kreon förstår då för sent, att han trotsat gudarna. Ja, de kan få till det, de gamla grekerna. Jag gillar´t!
 
Byxor: Modevillan: Top: H&M, Scarf. marininspirerad scarf från 90-talet, som fanns i gömmorna: Örhängena i "guld" köpte jag på Malta i höstas.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: