stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Pär´s perfekta

Kategori: Allmänt

I vår har jag haft en fäbless för beige kombinerat med jeans. Idag blir det ytterligare en outfit i den stilen.
 
´
Den här skyltningen kommer från Mango
 
 
Jag kom på att jag i gömmorna har en urmjuk härlig jacka, designad av Pär Engsheden för Ellos för ett par år sedan. En riktigt perfekt "safarijacka" med fina detaljer.
 
Pär Engsheden designade ju Kronprinsessan Victorias urvackra stilrena bröllopsklänning, Han har även gjort ett par av hennes nobelfestklänningar. 2007 designade han en otroligt vacker chiffongklänning i vitt, grått och svart. Den är en av mina favoriter. Sååå stylish i en kroppsnära modell med vacker skärning över axlarna. Året efter blev det en underbar välsittande chockrosa dröm. 2011 års klänning syddes upp i blått glitter med plats för bebismage. 2014 års klänning var heeelt underbar!!! En riktigt rosenröd underbar balklänning med axelbandslöst snävt draperat liv och megavid kjol. 
 
De nobelfestklänningar han har gjort till Sara Danius, kan jag sitta och titta på hur länge som helst. Så konstnärligt eleganta och passar sin bärerska så fantastiskt bra. Min favorit är den rödsvarta mönstrade klänningen från 2015, med långa smala ärmar och hög hals. Den gröna baraxlade klänningen från 2016 med nedhasade ärmar, har en härligt grönt naturinspirerat virvlande mönster och den svart/vita klänningen 2017 med sina skulpterade axlar är riktigt cool och iögonfallande. Ja han kan han Pär! Ett geni!
 
Jag är glad för min safarijacka jag! :-D
 
Mindre glad åt eländet i Svenska akademien. Skämmes ta mig f-n! Jag hoppas vi snart får se Sara tillbaka i akademien. Hon otroligt duktig och behövs där!!
 
 
I dag bärs den med marinblå jeans, marinblått brett skärp och marinblå örhängen. Äntligen kan man testa på att ha lite tunnare skor.
 
 
 Jag rotade fram mina gamla äkta Rayban solglasögon från 1988. Så fina med lljusbrun kroko-kant. 
 
 
Jacka: Pär Engsheden för Ellos, Jeans: Levis, Skor: Marco Tozzi, Skärp: Köpt i Palma, Örhängen: Köpta på marknad i Tallinn, Armband: 4 st i ett set köpta second hand
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: