stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Vardagssnygg o ofrivillig skaldjursfest

Kategori: Modebildsinspiration

Jag blev inspirerad av den här annonsen från Lexington. Enkelt och vardagssnyggt med en grå T-shirt, ett par lagom slitna jeans och en "jeansjacka" i skinn. (tror jag att det är).
 
 
Jag plockade fram liknande plagg ur min garderob. T-shirten köpte jag i vintras på Stadsmissionen för 20 kronor, jeansen kommer från KappAhl och jackan köpte jag på Axelssons ca 2005.
 
 
Bruna skinnsandaletter med kraftig klack från Rieker, samt en matchande väska från Åhlens, passar perfekt till det hela. Idag har jag äntligen bokat tid hos min frissa. Jag fick tid för klippning och färgning på tisdag. Sköööönt!!!
 
I dag var det en solig och härlig men rätt blåsig dag, så först blev det frukost på en bänk i lekparken, eftersom den ligger vindskyddat och rakt i solen. Efter det så begav sig maken till gymmet och jag tog en cykeltur in till stan. Jag var ju inne i stan igår och köpte dansskor och en kabinväska...men sedan vi kom hem, har jag inte kunnat sluta tänka på två saker som jag hade fått syn på i butiken River Island. Det är så typiskt mig. Jag blir som besatt ibland av kläder och ting som jag sett, och kan knappt sova utan bara ligger och tänker och matchar i fantasin.
 
Jag cyklade alltså iväg in till butiken, och väl där slog jag till på en giftgul boucle-jacka i MC-modell, samt en gul liten handväska. Båda ska få följa med på weekendresan till Lissabon om några veckor. Jag har plockat ihop det jag ska ha med mig, och i morgon ska jag provpacka i min nya kabinväska. Vi ska nämligen inte checka in bagaget och väskan får väga max 10 kg. Testar i morgon, så att jag är "på rätt väg" vad gäller vikt och utrymme i väskan.!
 
Vår frys hade lagt av i morse. Jag märkte att det runnit ut lite röd bärsaft på köksgolvet. Det var en påse jordgubbar som hade tinat upp. Till min förfäran blev jag snart varse att allt i frysen var halvtinat och att temperaturindikatorn visade plus-grader!!! Det var bara att tömma frysen på allt, och jag fick så lov att laga till all lax, torsk och kyckling. Dessutom tvingades vi ställa till med en skaldjursfrossa idag eftersom krabban, löjromen och räkorna som vi hade i frysen hade tinat. ....men det blev faktiskt riktigt festligt och gott.
 
Efter lite mankemang och läsning av instruktionsbok så lyckades jag faktiskt få igång frysen. Den visar nu -18 grader. Även diskmaskinen vägrade starta för några veckor sedan, så vi har diskat för hand sedan dess. Idag passade jag på att ta fram även instruktionsboken till diskmaskinen. Och tro det eller ej, ...men jag fick igång även den. Displayen visade en felkod. Jag tryckte på "reset", så allt blev nollställt, och därefter testade jag att trycka igång den som vanligt...och det funkade. Känner mig glad och stolt. Får dock se hur länge det varar!!! 
 
 
Gott!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: