stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Surströmmingspolkan

Kategori: Fest

"Surströmmingspolkan i Norrland går"..... sjöng Thore Skogman på 60-talet. ...och med en massa nedflyttade norrlänningar, så går polkan även här i huvudstaden. I kväll var jag bjuden till väninnan K på dylik fest. Jag är uppväxt med surströmmingslukten, eftersom mina föräldrar, särskilt mamma, åt det tämligen ofta. Jag tyckte, och tycker att det luktar skunk. Jag äter det inte heller med förtjusning, men blir jag bortbjuden så tackar jag förstås inte nej. Ambitionen var att trycka i mig åtminstone en sur firre, men jag förmådde bara inte. Det serverades nämligen hela surströmmingar, som måste rensas. Det såg så kämpigt ut att jag inte gav mig på det. Hade det varit färdigfiléet så hade jag nog svalt någon tugga. I stället njöt jag i fulla drag av goda räkor och Skagenröra, som snälla väninnan K hade ordnat med till mig. Jag kände mig som ett bortskämt barn. Haha!!
 
 
Här har jag klätt mig fin i nya kläder!...och målat naglarna i knalligt cerice.
 
 
I sista minuten slängde jag på mig mitt rosenmönstrade resårskärp, men bilden tog jag när jag kom hem igen. Därav skolös.
 
 
Vackert dukat bord med surströmming och tillbehör.
 
 
Här ha G-M förberett sin tunnbrödmacka med surströmming, mandelpärer, gräddfil, tomat och lök. Ser riktigt gott ut!
 
Som värdinnepresent till väninnan K, hade jag köpt en liten söt turkos skål på Indiska. Hon älskar turkos, och jag brukar ibland på skoj kalla henne för "Fru Turkos". Den här skålen lär bli lättplacerad var som helst hemma hos henne eftersom det är turkost i alla rum. Haha. Min första tanke var att lägga i lite godis i skålen, men väninnan har med bravur klarat en rejäl viktnedgång, och eftersom jag inte vill vara den som triggar igång godisätning, så fick det bli vindruvor i stället. Sött det med, men lite nyttigare i alla fall.
 
 
Top och skärp: Lindex, Byxor: H&M, Skor: Rieker, Örhängen, armband och halsband: Åhlens
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: