stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Spårvagnstur och lång promenad!

Kategori: Semester

 I morse hade vi ställt klockan på 7.00, och efter frukost begav vi oss till spårvagn 28:s hållplats, som ligger precis vid hotellet. Idag var kön kort, och alla på perrongen kom med.
 
 
Vi skumpade upp i trånga, branta och vindlande kvarter.
 
 
Här tog jag ett foto genom spårvagnens bakruta. 
 
 
Nere i stadsdelen Baixa åkte vi förbi en hel gata med sybehörbutiker. Det kanske sys mycket i Lissabon?
 
 
På väg mot stadsdelarna Chiado och Bairro Alto
 
 
Vi åkte genom en stor del av staden till ändhållplatsen. Där var alla  tvungna att kliva av och vänta ca 10 minuter, innan vi fick kliva på igen och börja återfärden.
 
På vägen tillbaka klev vi av precis när spårvagnen hade börjat vindla sig uppåt igen.
 
 
Vi var fikasugna och letade upp ett mysigt fik i en tyst gränd.
 
 
Det blev cappucino och så smakade vi på en typiskt Lissabonbakverk. Kakan heter Pastel de Nata och består av wienerdeg fylld med massvis av god vaniljkräm.
 
 
Efter fikat tog vi oss en titt på den fina utsikten över stadsdelen Alfama.
 
 
Sedan gick vi uppför branta gator, tills vi nådde kyrkan som syns på bilden ovanför.
 
 
Där uppe stannade vi till på en miradour (utsiktsplats) och fascinerades av den fantastiska utsikten.
 
 
Man fascineras även av de många husen belagda med vackra kakelplattor, och smidesbalkong-räcken.
 
 
Här har vi kommit till ytterligare en miradour. Sen gällde det att försöka hitta de vindlande gatorna som bar ner till stan igen. Där letade vi upp en restaurang som vi tyckte såg mysig ut. Det började bra med goda oliver, en fantastisk ost och tre goda röror. Den sallad vi beställde höll dock inte måttet. Den var riktigt trist med burksvamp, burkmajs och knappt synbara minibitar av bacon.
 
Väl tillbaka till hotellet tog vi oss en liten tupplur och vilade våra värkande vader.
 
På kvällen, blev det åter igen en drink uppe i takbaren och sedan god mat på en trevlig restaurang. Idag blev det oxfile med potatis och grönpepparsås för min del medan kompisarna åt skaldjurspastor av olika slag. I dag slog vi också till på var sin efterrätt. Vi valde tre olika, pannakotta, creme brulet och citronmarängkaka, och så smakade vi lite av varandra.
 
 
 
 
På hotellet blev det en liten sängfösare
 
 
Hotellet hade väldigt cool möblering i de olika loungerna. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: