stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Rosa och citroner från Menton

Kategori: Färg

I dag är det färgdag och dags för nåt rosa. Det blir vita shorts (ja än är det sommar!), och en ny T-shirt, som jag fixat till genom att korta ärmarna, och längden samt ringat ur halsringningen. Jag har bara klippt med sysaxen och sedan lämnat kanterna råa. Jag tycker motivet med katten är så sött. Eftersom jag fotat mot en spegel blir förstås texten spegelvänd!
 
 
Jag invigde också mina nya vita skinnsneakers idag. Jag gav halva priset för dem, vilket var ett riktigt bra fynd!
 
 
Jag tog med mig en svart satinjacka också. Det blåser lite grann.
 
 
Eftersom katten på tröjan har på sig sitt fina pärlhalsband, så tog jag på mig pärlor i öronen och runt handleden. Haha!!
 
 
För en tid sedan fick jag en kokbok i min hand, som heter "Medelhavsmat". Den är så oerhört inspirerande. Jag har vistats en del i länderna runt Medelhavet, och minns med förtjusning alla goda smaker, fina råvaror och härliga kryddningar jag njutit av. Boken får dessa matminnen att "poppa" upp igen. Eja Nilsson, som skrivit boken påminner oss om att den här typen av mat har serverats runt Medelhavet under tusentals år. Man kan "läsa" delar av  Medelhavets historia genom att studera maten på tallriken. Fårkött, kyckling, solmogna grönsaker, söta frukter, goda kryddor som växer vilt på bergssluttningarna eller som fraktats med dåtidens karavaner från Orienten, de viktiga olivträden, mandelträden med mera. Många olika kulturer har bidragit under århundrandena, tyvärr ofta via krig och ockupationer. Vi tycker att "streetfood" är en modern företeelse, men den idén är gammal som gatan och förekom flitigt under alla dessa folkvandringar. 
 
 
Idag testade jag receptet "Citroner från Menton". En god välkryddad snabbt ihopmixad tonfiskröra med citron, oliver, kapris, lök, vitlök, majonäs, creme fraiche och kokt hackat ägg, som fylls i tomma citronskal och serveras med rostat bröd smaksatt med olivolja och vitlök. Det fick inte plats så mycket röra i den lilla citronen, så jag lade röra även på bröden. Såååå himla fräscht och gott. Den här enkla men goda röran kommer jag att göra många gånger. Även god att dippa!
 
När jag var ung, så tågluffade jag ett par somrar, och jag spenderade bl a en fransk nationaldag dvs den 14 juli, i just Menton. Staden, som ligger precis innan gränsen till Italien, är så vacker med sina höga berg med lummiga citronlundar och med utsikten över det turkosblå havet. Vi åt en härlig s k helgmeny på en av de små restaurangerna nere vid hamnen. Mums!...ett fint matminne som jag tänkte på när jag smaskade i mig min goda lunch. 
 
 
Top: H&M, Shorts: KappAhl, Skor: Ecco, Örhängen: Glitter, Armband: Åhlens, Jacka: Sankt Tropez
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: