stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Gata upp och gata ner...

Kategori: Semester

 Efter en stadig frukost begav vi oss ut på upptäcktsfärd i Lissabon. 
 
 
Vi vandrade via Rossi-torget och Rua Augusta ner till floden Tejo.
 
 
På Praca do Comercio-torget, slog vi oss ned på en bar och läskade oss i värmen med ett glas Sangria 
 
 
Efter lite strosande på gatorna i stadsdelen Caixa så slog vi oss ner på en restaurang på Rua Augusta och intog en supergod sardellsallad.
 
 
Stärkta av den goda maten, fortsatte vi sedan promenerandet. Vi såg den fina hissen Santa Justa som konstruerats av Eiffel, men p g a alldeles för långa köer så valde vi att inte åka upp i den.
 
 
som alternativ traskade vi femtioelva trappsteg upp till en av Miradourerna (utsiktsplatser) och där blev det glasspaus medan vi beundrade den fina utsikten.
 
 
På väg nerför igen fick vi syn på den här bergbanan. Totalt nedklottrad! Trist!!
 
 
Väl nere med stumma vader, så gick vi en bit på den flotta gatan Avenida da Liberdade
 
 
Visst matchar jag omgivningen färgmässigt! Haha
 
Sedan begav vi oss tillbaka till hotellet. Det blev dusch och lite sminkfix, och sedan bar det iväg upp till takbaren igen.Där möttes vi av fredagsstämning med discjockey och fullt med folk! 
 
 
 
 
Dags för var sin Aperol Spritz före maten
 
 
Sedan travade vi ner på stan, och vi hittade en bra restaurang på en av tvärgatorna. För min del blev det kyckling med svampsås. Jag blev riktigt mätt!!
 
Det blev tidig hemgång eftersom vi ska upp tidigt i morgonbitti, för att förhoppningsvis slippa den superlånga kön till spårvagn 28, som ju är ett "måste" i Lissabon. Så...Gonatt!!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: