stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Haifa, Genesarets sjö och floden Jordan.

Kategori: Semester

I morse anlände vi till Haifa i norra delen av Israel. Guiden hämtade upp oss vid 8:30, och målet med dagen är att visa oss platser där Jesus verkade. Först åkte vi till Tabgha, (De sju källorna) platsen där Jesus sägs ha mättat ca 5000 människor med två fiskar och 5 bröd.
 
 
 
Platsen ligger vackert med utsikt över norra delen av Genesarets sjö.
 
 
Här kan man föreställa sig att Jesus tittade ut över den stora folkmassan och ner mot Genesarets sjö. Nu är det åkermark, men förr var det öken.
 
Här står Ed och på stranden och tittar ut över Genesarets sjö.  
 
 
Sedan åkte vill till Petrus hemstad Kapernaum. Det var en ganska stor och välbärgad stad vid tiden för Jesus liv och leverne. Man hade haft råd att bygga en pampig Synagoga, med sten från Jerusalem. Staden tros ha förstörts i en Jordbävning.
 
Man håller på att försöka restaurera Synagogan
 
 
Nästa stop blev Jordanfloden och en plats där man anordnar dop för de som vill.
 
 
Jag och Barbara nöjde oss med att stänka lite av Jordans vatten på varandra och tog en selfie.
 
 
Sedan startade vi färden mot Nasaret. Vi stannade till vid en vacker utsiktsplats mot Golanhöjderna.
 
 
Tyvärr var det trafikkaos utanför Nasareth, så vi fick skippa att åka dit, vilket var lite trist. I stället blev det en liten sightseeing i Haifa.
 
Religionen Baháis världscenter finns i Haifa. Här ser vi de berömda hängande trädgårdarna. Enligt vad vår guide berättade, är Baháis en religion där det viktiga är att alla tror på samma Gud, men att man kan kan acceptera att man har olika seder hur man helgar Gud. Religionen bygger på pacifism, rättvisa, välfärd, utbildning och andlighet.
 
 
Här står jag på Karmelberget och bakom mig ser man de tyska kvarteren, som ligger nedanför de hängande trädgårdarna. Nere i hamnen ligger vårt fartyg. fast det syns inte på bilden.
 
 
Dagens outfit:
 
 
Top: Lindex, Byxor och hatt: H&M, Skjorta och väska: River Island, Örhängen: Glitter, Armband: Snö, Skor: Ecco
 
Kvällens outfit:
 
 
Blus: Kasper (Miami), Byxor: Lindex, Jacka: KappAhl, Armband: Snö, Örhängen: Glitter, Väska: River Island. Skor: Gabor
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: