stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Babydollpunk

Kategori: Modebildsinspiration

 Jag tycker att det är kul att fundera på vad som gör en viss stil och vilka nyckelplagg som sätter tonen för den aktuella stilen man försöker att få till. För en klassisk stil "behövs" t ex kavaj och en pennkjol, för en romantisk stil en volangblus, för en preppy look är koftan viktig och för en rockchik stil vill man gärna plocka fram en svart skinnjacka.
När man söker inspiration i tidningarnas modereportage, märker man att det inte längre finns några begränsningar för hur man "får" matcha och mismatcha!
Som i dagens inspiration "Babydollpunk" där gulligt ska matchas med tufft. Glitter, mjuka volanger och blank satin ska kombineras med svart skinn, hård lack och klumpiga skor.  Eleganta smycken ska "ställas" mot tuffa nitar. Kontentan är att det är kontrasterna som numera gör en styling intressant. 
 
 
Efter att ha studerat både moodboarden ovan,  samt dagens väderrapport, så har jag valt min korta jeanskjol med glittriga stenar, samt ett resårskärp med dekorativa nitar.
 
 
Topen i dovt rosa, köpte jag i våras. 
 
 
Så klart blev det också min svarta skinnjacka och sandalerna med nitar. Haha
 
 
 Accessoarer i rosé och guld. Hade man riktigt velat kopiera så så hade det varit piffigt att knyta en liten svart/vit scarf runt handleden.
 
Top och skärp: H&M, Kjol: KappAhl, Skinnjacka: Gerry Weber, Skor: Rieker
 
Eftersom vi visste att vädret skulle bli sämre lite längre fram på dagen, så skyndade vi oss att packa ryggsäcken med lite fika och så drog vi iväg till Hornsbergs strand.
 
 
Som vanligt blev det kaffe samt knäckebröd med frukt och bär.
 
 
Små roliga puffiga moln på himlen
 
 
Folk passade på att njuta av sol och bad så länge det varade. Vi hade inga badkläder med oss utan det blev  bara fika och en promenad utefter vattnet.
 
Det är så skönt här denna sommar, då man gjort gågata av stråket längs vattnet. Skönt att slippa alla "vrålåk" som tidgare kört fram och tillbaka med gasen i botten för att "Impa" på övriga besökande.
 
Efter fikat begav jag mig till ett bassängbad för att motionssimma, och maken tog sig till gymmet. Jag simmade 400 m. Jag ökar på 100 meter för varje dag. Efter simmandet låg jag en stund på en filt och bläddrade i en tidning, men det började blåsa kraftigt, så ganska snart packade jag ihop och begav mig hemåt.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: