stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Black is the new black

Kategori: Färg

Svart verkar bestå som den eviga basfärgen, som aldrig går ur modet, trots att det hela tiden lanseras nya kulörer som alternativ. De nya färgerna finns med ett tag, men blir ofta överexponerade i butikerna, och blir mest bara betraktade som en modefärg. Man tröttnar snabbt på dem. Svart är lättmatchat, gångbart till både fest och vardag samt smutståligt, vilket är praktiskt. Man kemtvättar inte sina kavajer och kappor dagligdags.
 
Jag älskar visserligen färgglada plagg, vilket syns när man öppnar min garderob, men de pråliga kläderna matchas oftast med svart.
 
I dag är det färg-dag och dags för....svart. Tjohoo!!  :-D
 
Jag har plockat fram ett par svarta snäva jeans och en svart dito kavaj.
 
 
Suddig bild från gymet! Ett bevis på att jag varit där idag. Hahaha!!
 
 
Under kavajen blev det en vit/svart/röd top, som jag köpte för en massa år sedan på en Italien-semester. Den spegelvända italienska texten är inte lätt att läsa, men budskapet lyder "Mode är en synpunkt"...och så kan det vara!
 
 
Röda örhängen och ett tvåfärgat rött armband
 
Efter gymet mötte maken upp och vi handlade det sista som vi lovat stå för till överraskningsfesten på Nyårsafton för sonen som fyller jämt. 
 
Efter att ha plöjt boken "Ett sötare blod" av Ann Fernholm, har jag blivit uppskrämd och bestämt mig för att dra ner på socker och övriga kolhydrater på prov under januari. Jag kan inte så mycket om lågkolhydratkost, och just därför har jag precis startat en ny blogg, "Matlagningscirkeln". Idag tipsar jag om hur jag gör den perfekta äggröran, som jag en gång fick lära mig av min gamla släkting, farbror Abbe.
 
 
Om ni har lust är ni välkomna att titta in på matlagningscirkeln.blogg.se
 
 
 Yammi yammi
 
Nu ska vi snart sticka iväg och dansträna lite!
 
 
Kavaj: Andiata, Jeans: Kapp-Ahl, Top, örhängen och armband: Köpta i Italien, Stövletter: Rieker
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: