stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Heroes och supporting acts

Kategori: Allmänt

 Yngsta dottern som  är lika stylingroad som jag, kom med lite roliga stylingknep som hon googlat fram på nätet. Det är en australiensisk bloggerska, vid namn Imogen som levererat tipsen.
 
Ett sätt att lyckas få sin styling mer intressant och spännande är att jobba med "heroes" och "supporting acts".
 
I varje outfit ska det finnas en "hero" som spelar huvudrollen och som drar blickarna till sig och "lyfter" en outfit.  De andra plaggen är "supporting acts", dvs de stöttar outfiten. Man kan också tänka  i termerna "huvudroll" och biroll" från filmens värld. Något iögonfallande spelar huvudrollen i din outfit, medan de övriga plaggen spelar birollerna som hjälper till med helheten.
 
En hero kan egentligen vara vad som helst, som "sticker ut" i en outfit. Jag har försökt demonstrera tänket genom att plocka fram några av mina gamla outfits
 
Ett par skor röda skor
 
 
Ett iögonfallande mönster,
 
 
Ett  skärp
 
 
En knallig färg
 
 
 
Ett plaggs skärning
 
 
En scarf
 
 
 
Man kan absolut ha mer än en hero i sin outfit, 
 
 
...men precis som i en film bör huvudrollerna inte vara för många, för att undvika en maktkamp. Då blir det bara rörigt.
 
Utan att ha tänkt på detta sätt som Imogen föreslår, så har jag lyckats rätt väl ändå! Hahaha.
 
Kul tänk som ska prövas mer framöver!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: